Опозиција: Инаугурација председника "између Премијер лиге и пете лиге" 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Опозиција: Инаугурација председника "између Премијер лиге и пете лиге"
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Ко ће све доћи и како ће изгледати велики скуп у петак код председника Србије, опозиција ће гледати само на малим екранима.

Већина неће доћи. Међу 5.000 званица неће бити ни оних из чијих редова је потекао сам председник - радикали.

„Ту се може радити о некаквом балу вампира, о некаквој његовој личној прослави, али свакако не може о инаугурацији, јер не може нико бити инаугурисан пет пута, не може ни два пута, једанпут је довољно“, каже Немања Шаровић, СРС.

Један од ретких из редова опозиције који иде на прославу у Палату Србије и који је и током полагања заклетве испоштовао до краја говор новог председника је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, како каже, у знак поштовања према земљи.

Управо исте аргументе користи председник СДС-а Борис Тадић док образлаже зашто он не иде:

"Недолазак на инаугурацију је мој однос према начину на који Вучиц управља државом, а свакако не однос према држави. Свако ко то коментарише као однос према држави, поистовећује Вучића са државом, а такво поистовећивање је одраз аутократије," каже Тадић.

На свечани пријем неће ни посланици покрета Доста је било јер, кажу, поштују владавину права, за разлику од новог председника који, тврде, од почетка мандата крши Устав и законе ове земље. Позивница је стигла и демократама, али само посланицима, председнику странке тек данас касно поподне.

„Руководство ДС-а није позвано на инаугурацију, а искрено, став је и Демократске странке али је и мој став да ми не волимо да идемо на забаве које се праве у своје име, а на туђи рачун“, каже Тамара Трипић, ДС.

Како то поједини медији извештавају, биће то први највећи скуп после Титове сахране. То поређење, политиколог Цвјетин Миливојевић, сматра и неукусним, али и нетачним: „То вам је као да поредите Премијер лигу и пету лигу“.

Јер, констатује, чак ни из свих земаља региона не долазе највиши државни званичници, а камо ли, како каже, они из света. Од САД-а до Русије, Кине и Немачке. Каже, ниједно звучно име не долази;

„Ако се наш председник куне у Ангелу Меркел да је она нека врста његовог патрона у ЕУ, а она не долази, а не долази ни његов немачки колега, а долази некадашњи немачки канцелар Шредер који је учествовао у бомбардовању Србије, тада са највише функције у Немачкој у том тренутку“, каже Миливојевић.

Зато је, закључује, свечаност ради пропаганде најпригоднији термин прославе Александра Вучића.

На Титовој сахрани:

39 шефова држава

15 премијера

26 министара иностраних послова

47 делегација на нижем нивоу

7 делегација међународних организација

6 ослободилачких покрета

40 делегација политичких партија (Извор: Википедиа)

 

Извор: Н1, Маја Николић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.924 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)