Рентирање беле технике све популарнији бизнис у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Рентирање беле технике све популарнији бизнис у Србији
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
20.05.2017 | 0 коментар(а)



Поред уобичајених трендова изнајмљивања венчаница, конзола за видео-игрице и лимузина, у Србији се у последњих неколико година

у понуди могу наћи и бела техника, телевизори, точилице за пиво, али и луксузна гардероба и мобилни телефони.

Овим послом се тренутно у Србији бави више од стотину фирми, али и велики број појединаца који нуде своје старе кућне апарате на коришћење уз симболичну накнаду. Половна роба је углавном пореклом из Западне Европе.

За око 50 евра можете на годину дана закупити судомашину, фрижидер, веш-машину или шпорет, а ако желите да уживате у слици високе резолуције можете изнајмити чак и лед телевизор по цени од 20 до 25 евра дневно. Уколико вам фали ТВ сталак, и њега можете рентирати за 15 евра за пет дана, а за дужи период добићете и попуст. Већина оглашивача нуди бесплатан транспорт и монтирање, а ако се деси да уређај закаже, они ће се побринути и за трошкове поправке. На овај вид уштеде углавном се одлучују подстанари, али и они који због немаштине не могу издвојити неколико стотина евра за нове уређаје.

Белу технику изнајмљујем већ неколико година, откако сам због студија дошла у Београд – каже Марина Васојевић, студенткиња Правног факултета.

– Често се селим и не исплати ми се да, уз плаћање кирије, купујем и нове апарате. До сада су сви уређаји које сам рентирала били под гаранцијом, па нисам морала да бринем о додатним трошковима.

Скупоцене ствари, као што је најновији “ајфон” или луксузни олдтајмери, такође су у понуди и мораћете да их резервишете чак неколико недеља унапред.

Они који се баве овим бизнисом наглашавају да постоје дугачке листе чекања и да су на њима углавном тинејџери који желе да се покажу у друштву и спремни су за то да издвоје од 40 до 60 евра дневно. С друге стране, ако вам предстоји нека “специјална прилика” и не желите да за једно вече потрошите брдо новца, можете изнајмити свечану хаљину, одело или свакодневну гардеробу, као и аксесоаре по малим ценама, које се крећу од неколико стотина до 1.500 динара на дан.

Тржиште

Београђани највише користе погодности изнајмљивања кућних уређаја, док се у осталим градовима овај бизнис тек развија. У Новом Саду тек покоји грађанин је чуо за овај тренд, а Ниш је недавно добио прву продавницу у којој грађани могу закупити гардеробу по приступачним ценама.

Извор:Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.509 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)