Потписан коалициони споразум СНС, СДП и СДА у Тутину 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Потписан коалициони споразум СНС, СДП и СДА у Тутину
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Тутин - Представници Српске напредне странке, Санџачке демократске партије и Странке демократске акције Санџака,



потписали су у Тутину коалициони споразум о уласку СДП и СНС у власт у тој санџачкој општини.

Споразум о сарадњи и учешћу у власти у Тутину испред Санџачке демократске партије и Странке демократске акције Санџака потписали су председници Општинских одбора две најјаче бошњачке полтичке партије Сафет Дердемез и Кенан Хот. На свечаности је више пута истакнуто да је циљ власти коју од данас чини Санџачка демократска партија економски напредак и развој Тутина кроз многе развојне и инфраструктурне пројекте те очување мира и унапређење међунационалних односа и сарадње.

,,Данас смо постигли велику победу али без борбе. Ја се залажем за такве победе. Први пут смо победили себе. Овим споразумом који смо потписали са СДП ми смо победили себе и жеља је да још брже омогућимо развој и просперитет Тутина а са овим људима то постижемо сигурно”, рекао је председник Председништва СДА Санџака Шемсудин Кучевић.

На свечаности је оцењено да је Санџачка демократска партија у последње вриеме битан политички фактор и у Тутину, те да ће та партија на функције које су им овим споразумом припале именовати најстручније и најспособније људе.

,,Општина Тутин има пуно проблема, заједничким снага надам се да ћемо их решити. Ми имамо нашег потпредседника Владе и министра Расима Љајића који ће пуно тога урадити и за Тутин. Велику подршку има и Шемсудин Кучевић и ја вјерујем да ће уз помоћ ова два човека у Тутину кренути период препорода”, рекао је председник ОО Санџачке демократске партије Тутин Сафет Дердемез.

,,У Санџачкој демократској партији се радујемо да је после Новог Пазара и Сјенице потпис и печат на јединство и сарадњу две најјаче бошњачке партије стављен и овде у Тутину. Овакав вид сарадње гарант је просперитета Тутина и Санџака”, рекао је председник ГрО СДП Нови Пазар Хусеин Мемић.

Споразум са СДА Санџака о сарадњи и учешћу у власти у Тутину потписао је председник Општинског одбора Српске напредне странке Раде Петровић.

Свечаности поводом потписивања споразума присуствовали су представници општинских одбора Санџачке демократске партије из Новог Пазара, Сјенице и Тутина, представнци СДА Санџака и Српске напредне странке.

Председник ИО СНС Дарко Глишић рекао је да председник општине Тутин Шемсудин Кучевић своју визију као и мудре и паметне потезе претаче у конкретне ствари.

“Овај споразум треба да буде пример свим осталим срединама где живе различите националне заједнице како треба да се односе и понашају. Овај модел треба да добије јавну подршку”, рекао је Глишић.

Такође су присуствовали и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић и директор ЕПС Саша Стефановић.

Подсећамо, председници СДА Санџака и СДП Сулејман Угљанин и Нихад Хасановић потписали су 20. децембра прошле године Декларацију о стратешком партнерству, у циљу успостављања политичке стабилности и позитивне политичке климе у Санџаку. Једна од 13 тачака овог документа наводи да ће ове две странке омогућити обострано учешће у власти у санџачким општинама, прављењем нових коалиција или проширивањем постојећих.

Поштујући Декларацију, СДА Санџака је постала део власти у Новом Пазару, а пре тога СДП је постала део власти у Сјеници.

Извор: РТВ Нови Пазар, Глас западне Србије

Video izjave sa potpisivanja sporazuma

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.721 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)