Пет деценија ДК у Чачку: Дом у коме станује култура 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пет деценија ДК у Чачку: Дом у коме станује култура
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
06.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Дом културе у Чачку објавио је, у 500 примерака и на 230 страница, монографију о полувековном трајању и раду,

под једноставним насловом „50 година”. Међу корице је смештено мноштво текстова и сведочења о збивањима и приредбама под кровом угледне куће на чачанском Тргу устанка.
„Уз честитке поводом пет деценија успешног рада на културном пољу, упућене оснивачу, некадашњим и садашњим упосленицима, уметницима и ствараоцима, али и грађанству, подсећамо на речи некадашњг министра културе у Влади Републике србије, Наде Поповић Перишић: `Бављење културом је једно од најпривлачнијих али можда и најтежих радних места – захтева страст, јака уверења и време да успостави своју политику, као и велику подршку локалне самоуправе и државе`” - написала је за ову прилику Лела Павловић, уредник издања.
Главни и одговорни уредник монографије је Радисав Луковић, садашњи директор чачанског Дома културе. У редакцији су били Мирослав Пурић, Душан Даријевић, Милкица Милетић, Гвозден Оташевић и Лела Павловић, лектор је Слободан Николић, док је техничку припрему учинио студио „Ван ту” из Чачка.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.793 посета
Тренутно на сајту: 487 посетилац(a)