Решење за превоз ђака у Бродреву тражи и кабинет премијерке Брнабић 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Решење за превоз ђака у Бродреву тражи и кабинет премијерке Брнабић
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
17.09.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Око 60 ђака из неколико бродаревских села, који су почетком ове школске године
Нови правилник обесхрабио превознике, фото: ГЗС

остали без организованог превоза до матичне школе у Бродареву и даље ће возити родитељи, а у решавање овог проблема укључио се и кабинет премијерке Србије Ане Брнабић.

Проблем је, како каже директор школе “Светозар Марковић” Амел Курбеговић, настао доношењем новог Правилника о јавном превозу којим су пооштрени критеријуми када је реч о превозницима и које је тешко испунити.

“Овим правилником строго се води рачуна о безбедности ученика, чак се тражи и одређена боја аутобуса, неопходан је пратиоц, сва седишта морају да имају сигурносне појасеве, води се рачуна и о старости возила, конфигурацији терена, броју ученика”, каже за Глас западне Србије директор школе Курбеговић.

Према његовим речима школа је расписала тендер у складу са законом, а на опаске родитеља да тај закон важи само у Бродареву, Курбеговић каже да је проблем и настао због тога што се до сада није поштовао закон.

“Деца су из школе одлазила са 6. и 7. часа да би стигли на аутобус, што је заиста недопустиво”.

Са друге стране родитељи тврде да овакви услови тендера нигде не постоје и да деца из других крајева општине иду у школу организованим превозом као и до сада.

Родитељи такође сматрају да су средства која општина Пријепоље, сходно закону, обезбеђује као накнаду трошкова превоза ђака недовољна и да износ од 240 динара по дану, за децу која путују даље од пет километара није довољан.

“Ми финансијски не можемо да издржимо да плаћамо такси, обавезе нам некада не дозвољавају да смо увек у могућности да децу одвозимо у школу. Не разумем како то да само деца у бродаревском крају остану без превоза. Одједном је то проблем, како није био до сад није ми јасно”, каже Фуад Кајевић.

Директор Курбеговић истиче да је ово краткорочно решење проблема са превозом ђака, те да је због тога у решавање укључен и кабинет премијерке Брнабић, како би се дугорочно, али и у складу са законом, муке родитеља и појединих малишана који до школе у Бродареву морају да превале и по 20 километара, окончале.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE BRODAREVO PREVOZ DJACI SKOLA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.456 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)