Малинари: Хитан разговор о цени малине или блокада пруге у Пожеги 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Малинари: Хитан разговор о цени малине или блокада пруге у Пожеги
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
17.06.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Више стотина малинара, окупило се поподне на мирном протесту у Ариљу где су затражили да држава хитно реагује

и спречи, како су рекли "пљачку и отимање њихове муке, разним закулисним радњама и монополистичким понашањем хладњачара".

Фото: Глас западне Србије

Они тврде да је цена малине од 120 до 130 динара срамна, јер их само до бербе кошта 150 динара по килограму, док их сама берба по килограму овог воћа кошта око 60 динара.

Затражено је од председника Србије Александра Вучића и мандатарке за састав владе Ане Брнабић да спрече "отимачину" и што пре реагују у том правцу.

Фото: Глас западне Србије

Они су са импровизоване камионске бине подсетили Вучића да им је чврсто обећао да уколико Српска напредна странка буде формирао владу, малине ће бити стратешки производ, а цена заштићена од монопола, о чему како су рекли сведоче и уговори које су потписали са напредњацима.

Чули су се предлози да се више не иде у Београд, већ да се блокира железничка станица у Пожеги.

Скупу су присуствовали представници малинарских удружења из гото свих места Србије, као и представници појединих локалних самоуправа. На скуп су дошли председник општине Ариље, Зоран Тодоровић, председник локалне скупштине Драгиша Терзић и сви одборници.

За вечерас су заказане седнице скупштине и Управног одбора Асоцијације малинара, на којима ће се разматрати даљи кораци и евентуална блокада.

Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.551 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)