Купусијада стартује следећег петка: ево како изгледа програм 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Купусијада стартује следећег петка: ево како изгледа програм
Trenutno na sajtu: 709       |       Podeli:
06.09.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Традиционална пољопривредно – туристичка манифестација „Купусијада”, ове године, 17. пут по реду,

одржава се од 13. до 15. септембра 2019. године у Мрчајевцима. Покровитељ манифестације је Град Чачак, а организатор манифестације Туристичка организација Чачка и Савет “Купусијаде”.

Програмом 17. „Купусијаде”, предвиђене су пољопривредне изложбе, изложбе механизације, опреме и заштитних средстава и прерађевина од воћа и поврћа, такмичење у припремању јела од купуса. Пратеће догађаје чини богат културно-уметнички програм са концертима познатих естрадних уметника, Народног оркестра и бројних фолкорних ансамбала.

Првог дана, у петак, програм почиње у 17:00 часова народним вишебојом (бацање камена с рамена, трчање у џаку, скок у даљ, надлачење конопца) док ће на бини заиграти КУД „ФРА” и гостујућа друштва. Од 20:00 часова програм је посвећен Обрену Пјевовићу, познатије као Обреновање, где ће Народни оркестар под руководством Љубише Павковића и осам вокалних солиста извести кондерт а придружиће и се и КУД „Радиша Поштић”.

У суботу, 14. септембра, у 9:00 часова се потпаљује ватра, припрема и почиње такмичење у ккувању купуса у три категорије и то: „Цело село кува”, „Екипе и појединци” и „Угоститељи”. Од 14:00 ласова до 18:00 на програму је аматерски музички маратон где ће наступити певачке групе, фрулаши и солисти на другим инструментима, дечје фолклорне групе и ансамбли.
Свечано отварање манифестације је планирано у 18:30 након чега следи целовечерњи концерт КУД „Дуле Милосављевић Желе” из Чачка и КУД „Тент‘ из Обреновца.

Концерт Народног оркестра Владе Пановића почиње у 20:30 а мало касније и наступ Маринка Роквића.

Трећег дана „Купусијаде” од 9:00 је такмичење у кувању купуса у истим категоријама као и претходног дана, а од 14:00 до 18:00 часова је аметрски музичи програм . Проглашење победника 17. Купусијаде је у 19:00 чаосва и тада ће се доделити награда „Златног”, „Сребрног” и „Бронзаног” лонца,

Тродневни богат програм овогодишње Купусијаде затвориће Ана Бекута са својим бројним хитовима од 20:00 часова.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.073.940 посета
Тренутно на сајту: 710 посетилац(a)