Зграда духова у центру Лучана и даље недовршена - министраство тражи инвеститора 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Зграда духова у центру Лучана и даље недовршена - министраство тражи инвеститора
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
20.02.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обишла је Општину Лучани
Фото: РИНА

и са челницима Моравичког округа одржала састанак на тему инфраструктурних пројеката важних за овај крај и целу Србију.

“Разговарали смо о битним питањима за Лучане, пре свега о завршетку изградње стамбено-пословне зграде на улазу у општину. У периоду испред нас мора бити решено питање овог објекта, да се пронађе инвеститор и грађевинска дозвола која је измењена. Посебну пажњу посветићемо и тражењу решења за црну тачку на искључењу са магистралног пута за Лучане. Очекујем да уз помоћ „Путева Србије“ нађемо сврсисходно решење, јер је ово сада небезбедно”, рекла је она.

Изградња пословно - стамбене зграде у Лучанима започета је 1992. године. За изградњу зграде издата је грађевинска дозвола, а инвеститор је била тадашња ХИ “Милан Благојевић” Лучани. Извођач радова било је предузеће “Хидроградња” Чачак, које је на име цене извођења радова добило одговарајући број пословних простора у оквиру зграде. Објекат је грађен до 1995. године, када се са градњом стало због недостатка новчаних средстава. У току 2018. године општина Лучани, у намери да се реши проблем завршетка ове зграде формирала је комисију у коју су именовани запослени из Општинске управе и предузећа “Милан Благојевић - Наменска”, као правног следбеника некадашње ХИ “Милан Благојевић.

Зграда је почела да се гради још 1992. године, али ни до данас није завршена, фото: РИНА

“Недопустиво је да у непосредној близини центра општине имамо један такав недовршен објекат. Општина ће преко своје формиране комисије и уз помоћ Дирекције за имовину покушати да реши имовинско - правне и власничке односе над овом зградом, а касније својим одлукама дефинисати начин на којима ће се она доделити заинтересованом инвеститору и у грађевиснком смислу завршити до краја. За читав овај поступак имаћемо потпуну подршку Министарства грађевине, саобраћаја и инфараструктуре”, изјавио је Доловић.

 Иначе, састанку министраке Михајловић са челницима Моравичког округа присуствовали су начелник Моравичког округа Слободан Јоловић, градоначелник Чачка Милун Тодоровић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, председник општине Ивањица Зоран Лазовић, директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, директор „Инфраструктура железница“ Мирољуб Јевтић, начелници општинских управа, као и државни секретари и помоћници министарке.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani napustena zgrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.918.154 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)