Општини Чајетина уручена одлука о финансирању пројеката 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општини Чајетина уручена одлука о финансирању пројеката
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
14.11.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Општини Чајетина, заједно са још 34 локалне самоуправе, свечано је уручена одлука о финансирању пројеката који ће допринети

побољшању пословног окружења.
Уз финансијску подршку Европске уније од преко пет милиона евра ове локалне самоуправе ће реализовати пројекте који се односе на израду техничке и планске документације, као и пројекте пословне инфраструктуре, што ће допринети стварању повољнијег пословног окружења односно јачању конкурентности на локалном нивоу.

Општина Чајетина добила је средства за градњу спортског парка на Златибору у близини зграде Туристичке организације, као и за израду Плана детаљне регулације за нови кружни ток на магистрали, који ће бити направљен недалеко од ауто-кампа „Златибор’’. Одлуку о финансирању пројеката данас је у Крагујевцу председнику општине Чајетина Милану Стаматовићу уручио Сем Фабрици шеф Делегације Европске уније у Србији.

За градњу парка и израду плана кружног тока општина је из донација укупно добила око 125.000 евра, док ће сама у та два посла учествовати са око 30.000 евра.
Пројекте финансира ЕУ ПРО И УНОПС. Програм подршке Европске уније развоју општина – ЕУ ПРО – допринoси укупном друштвено-економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије и западне Србије и јужне и источне Србије. ЕУ ПРО има за циљ да допринесе стварању услова за привлачење нових инвестиција и отварању радних места, већој конкурентности предузећа, побољшаном раду локалних самоуправа и унапређењу социјалне инклузије.

Европска унија је за овај трогодишњи програм који је почео у јануару 2018. определила средства у укупном износу од 25 милиона евра. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у сарадњи са Министарством за европске интеграције и ресорним министарствима и институцијама Владе Србије. ЕУ ПРО се ослања на добре праксе и остварене резултате својих претходника, развојних програма ЕУ ПРОГРЕС и Европски ПРОГРЕС.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.693 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)