Библиотека: Власт новац намењен за Мајске дане културе, прусмерила на другу страну 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Библиотека: Власт новац намењен за Мајске дане културе, прусмерила на другу страну
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
18.05.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Народна библиотека Ариље, саопштила је данас да је због ускраћивања средстава од стране локалне самоуправе,

ова установа спречена да обавља своју делатност за коју је регистрована и због које и постоји.

"Ове године, у част обележавања двадесетогодишњице јубилеја "Мајских дана културе 2017", било је планирано више програма, а онда смо, ненадано, од оснивача добили обавештење да буџетска средства планирана за одржавање манифестације вратимо општини. Општинско веће општине Ариље је на 15. седници, која је одржана 20. марта, донело Закључак у коме стоји да се са дневног реда ове седнице скида Програм рада са финансијским планом Народне библиотеке за текућу годину, због, како је наведено неусаглашености Програма рада са финансијским планом, као и неусаглашености истог са Одлуком о првом ребалансу буџета општине Ариље за 2017. годину", наводи се у саопштењу.

У образложењу Закључка је између осталог наведено: "Програмом рада планирана је програмска активност Мајски дани културе за који су финансијским планом предвиђена средства у износу од 390.000,00 динара, што није усклађено са Одлуком о првом ребалансу буџета општине Ариље".

Међутим, кажу у Библиотеци, општина Ариље је крајем прошле године усвојила буџет за 2017. годину у оквиру кога су одобрена средства Народној библиотеци која је у оквиру Плана рада за текућу годину део средстава наменила за програме током Мајских дана културе.

Одлуком Већа новац је враћен општини која ће, како сазнају у Народној библиотеци, у оквиру прославе Дана града, организовати програм.

Народна библиотека Ариље, једина је установа културе у тој општини, која поред своје основнe, библиотечке делатности, организује различите програме културног садржаја са циљем задовољења културних потреба грађана каои афирмацију аматерских група, друштава и појединаца из наше средине.

У том циљу је пре две децније, 1997. године, настала манифестација "Мајски дани културе", коју је покренуо тадашњи директор, Љубивоје Јовановић, а која се непрекидно у континуитету одржавала све до ове године у организацији Народне библиотеке.

Током двадесет година постојања манифестација је била препознатљива по креирању културне политике ове средине. Угостили су многе уметнике - писце, сликаре, глумце, духовнике, филозофе, социологе...

Сви они су кроз различите програме дали свој допринос афирмацији и развоју културе у Ариљу, отворили неке нове видике и задовољили потребе конзумената, каже се у саопштењу Народне библиотеке Ариље.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.166 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)