Јединствено управно место отворено у Горњем Милановцу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Јединствено управно место отворено у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 862       |       Podeli:
22.10.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац, уз подршку Министaрства државне управе и локалне самоуправе, отворила је данас Јединствено

управно место. Овде ће убудуће грађани брзо и једноставно моћи да заврше све послове, без обиласка више различитих институција. Догађају су присуствовали председник општине Дејан Ковачевић, заменица председника Јадранка Достанић, председник Скупштине општине Лазар Николић и начелник Општинске управе Дејан Вељовић. Укупна вредност изведених радова износи 9 317 000, где је удео Министраства 7 500 000, динара, док је остатак опредељен из буџета Општине Горњи Милановац.


Ковачевић је изразио захвалност што је министар Бранко Ружић уврстио Горњи Милановац међу шест првих општина у којима се овај пројекат реализује.
- Ми смо још 2017.године урадили један од првих корака како бисмо могли да олакшамо административне послове свим нашим суграђанима. Ово је нешто што је сигурно будућност и што ће се радити на територији читаве Републике Србије. Утрошили смо 7,5 милиона динара, добијених од министарства, у сређивање комплетног простора, грађевинске радове и опремање. Уз помоћ софистицираних технологија, грађани ће од данас моћи да се пријаве на шалтер, након чега ће све послове завршавати на једном месту, а обухваћени су општа управа ,урбанизам, пореско одељење. - објашњава Ковачевић.


Испред Јединственог управног места налази се пријемни шалтер са приказом 6 области на које се грађани могу пријавити. Избором жељене области, клијент добија листић са шифром и бројем шалтера који пружа потребну услугу. Звучни сигнал ће обавестити када се може приступити услузи, односно када је шалтер слободан.
Поред шалтера за пријем поднесака, матичара, опште управе, локалне пореске администрације, отворена су два нова-шалтер урбанизма и друштвених делатности. Уколико вам је потребно решење о енергетски угроженом купцу или бесплатан превоз можете се обратити службенику на шалтеру друштвених делатности. Шалтер урбанизма даје све потребне информације око озакоњења и добијања грађевинских дозвола преко ЦЕОП-а. Уверења за студенте и домски смештај издају се на одељку опште управе, док се предаја свих захтева и молби за покретање поступака врши на шалтеру за пријем поднесака. За проверу пореског стања, издавање разних решења и уверења задужена је локална пореска администрација. Уплате за тражене услуге се од прошле године обављају на самим шалтерима.
Локална самоуправа је издвојила посебна средства за изградњу платформе за лица са инвалидитетом, како би сви грађани имали подједнаку могућност приступа Јединственом управном месту.

Општина Горњи Милановац је одвојила нешто преко 1 300 000 динара како би успела свим особама да омогући приступ општинској управи. Данас већ имамо нову рампу за инвалидна лица што значи да ће сви имати приступ Јединственом управном месту, што нам је и био циљ и што је био недостатак зграде општинске управе- рекао је Ковачевић.
Наглашено је да је, заменом постојећих класичних врата, вратима на сензор, поред олакшаног приступа, спроведен и део превентивних мера за заштиту од корона вируса, јер је тиме спречено додиривање површина које представљају ризик од заразе.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GM uprava mesto jedinstvena kovacevic dejan jedinstveno upravno mesto

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.056.797 посета
Тренутно на сајту: 862 посетилац(a)