Вучић: Дачић председник парламента, СПАС ће имати једног министра а парламентарни избори до 3. априла 2022. 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Вучић: Дачић председник парламента, СПАС ће имати једног министра а парламентарни избори до 3. априла 2022.
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
20.10.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће нови председник парламента бити лидер СПС Ивица Дачић,
Илустрација, фото: ГЗС

а да ће Ана Брнабић свој експозе нове владе представити у среду.

„До четвртка биће формирани сви одбори у Народној скупштини, у петак ће посланичка група поднети предлог закона о министарствима, преко викенда ће се то разматрати, у понедељак ће предлози бити изгласани, а експозе мандатарке планиран је за среду”, рекао је Вучић додајући да ће бити и два или три нова министарства.

О именима министара, председник Србије, није говорио јер СНС још увек није завршила разговоре са коалиционим партнерима са њихове листе, те да је због тога остало још "дан или два посла". Разговори унутар странке и са СПАС-ом и СПС-ом су завршени.

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић пренео је да се данас договорио са председником Српског патриотског савеза Александром Шапићем да они имају једно министарство у новој влади, као и да је Шапић био спреман да подржи политику владе и без учешћа у њој.

Најавио је да ће у влади бити значајно присутни представници националних мањина на местима државних секретара и на директорским места јавних предузећа, међутим, истиче, да то морају да буду стручни људи, јер "државна предузећа нису партијска јасла".

Каже да ће сутра посланичка група предати предлог за председника Народне скупштине, те додаје да је уверен да ће Дачић на челу парламента, као искусан политичар, добро руководити разговорима са различитим групама.

"Биће много посла за њега као председника парламента", рекао је Вучић и додао да СНС сматра да је важно да заједнички и једниствено са СПС учествују у стварању нечега што је "пристојна Србија".

Истакао је да ће пред парламентом бити много посла и да ће морати да заседа током целе године, како би били донети сви важни закони који су важни за нашу земљу на европском путу, али и да се спроведу многе реформе.

"А, онда, на изборима нека народ каже чијим је радом задовољан, а чијим не", подвукао је Вучић.

Најавио је да ће у влади бити значајно присутни представници националних мањина на местима државних секретара и на директорским места јавних предузећа, међутим, истиче, да то морају да буду стручни људи, јер "државна предузећа нису партијска јасла".

„Парламентарни избори, заједно са председничким, биће одржани најкасније до 3. априла 2022. године”, казао је Вучић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dacic ministri spas vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.996 посета
Тренутно на сајту: 521 посетилац(a)