Међународна научна конференција у Пријевору код Чачка 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Међународна научна конференција у Пријевору код Чачка
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
23.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – У Пријевору код Чачка 28. и 29. јуна биће одржане 21. Међународна конференција „Управљање квалитетом и поузданошћу” и 9. такође

Међународна конференција „Инжењеринг и менаџмент у животном циклусу”. Домаћин је, као и две претходне деценије, Истраживачки центар DQM (управљање квалитетом и поузданошћу) којег је у овом поморавском селу основао завичајац, професор др Љубиша Папић, који ту и живи.
- Ово је један од најзначајнијих научних скупова који се 2018. одржавају у Србији – каже професор Папић за Глас западне Србије.

Навео је и појединости око предстојећег догађаја:
„Ову Међународну DQM конференцију организују Истраживачки центар DQM и Међународни научни одбор ICDQM-2018. Конференција је у низу година форум за презентовање нових научних резултата, развојних истраживања и привредних примена у областима: инжењерство квалитета, инжењерство поузданости, индустријско инжењерство, системско инжењерство, војно инжењерство, енергетска ефикасност и економична производња, кроз све фазе животног циклуса производа и система, од маркетинга, преко пројектовања, производње, испитивања, коришћења са одржавањем, до повлачења из употребе...

У Зборнику радова (књига и ЦД) ICDQM-2018 који је управо у штампи објављено је 118 саопштења који се на Конференцији представљају у оквиру пленарног дела и шест тематских области (пленарна саопштења, инжењерство квалитета, инжењерство поузданости, индустријско инжењерство, системско инжењерство, војно инжењерство, енергетска ефикасност)...

Истраживачки центар DQM ове године додељује две традиционалне награде за најбоља саопштења на прошлогодишњој, 20. Међународној DQM конференцији. Награђени истраживачи и специјалисти у подручјима научних истраживања и привредних примена су:
Славиша Голубовић из Београда (за саопштење под насловом: „Експлоатациона поузданост ракетног система противваздухопловне одбране С-125М (Нева) у ратним условима” и Дејан Јокић, Драги Антонијевић, Војкан Радоњић и Бранко Ресимић из Техничког ремонтног завода Чачак, из Чачка (за саопштење под насловом: „Мониторинг постројења за пречишћавање отпадне воде, као допринос испуњењу стандарда ИСО 14001”).

Игор Борисович Шубински, фото: приватни албум, Учесници 21. Конференције добили су од др Папића, ради сналажења мапу Србије од Хоргоша до Драгаша, илустрација: др Љубиша Папић

Мисија Међународних DQM конференција исказана кроз непрекидни развој науке и праксе предметних научних (тематских) области ће наставити да се остварује ако учесници ICDQM-2018, било у својству аутора или госта, и ове године буду упамтили пријатно време проведено крајем јуна 2018 у Пријевору у пријатељском окружењу Истраживачког центра за управљање квалитетом и поузданошћу (DQM).”

На предстојећој конференцији биће додељена и годишња награда Истраживачког центра из Пријевора. Лауреат је Игор Борисович Шубински са научноистраживачког пројктноконструкционог Института информатизације, аутматизације веза у железничком транспорту (НИИАС) из Москве. Проф. др Игор Борисович Шубински је доктор техничких наука, члан низа академија наука, званични експерт Савета за Сигурност Руске Федерације у области информационе сигурности. Аутор је више од 350 научних публикација, укључујући 16 монографија, 40 уџбеника, више од 30 проналазака и патената. Има 11 владиних награда. Игор Борисович је од 1956. до 1989. године био у служби Оружаних снага СССР. По струци је „војни инжењер за радарску технику”. Доктор је 1989. у чину пуковника отишао у резерву и по конкурсу ступио на дужност шефа Kатедре за рачунску технику и програмирање Лењинградског (Санкт Петербургшког) универзитета за експлоатацију шума С. М. Kиров.

Иначе, човек који две деценије сазива и приређује ове конференције, професор др Љубиша Папић, је академик Академије за квалитет Руске Федерације, дописни члан Академије инжењерских наука СЦГ, редовни професор на Техничком факултету у Чачку, гостујући професор на Бен-Гурион Универзитету у Израелу и на Политехничком Универзитету Валенсија у Шпанији, и бивши помоћник министра за науку, технологију и развој у Влади Србије.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.592 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)