Лучани: Пријаве за имунизацију и путем телефона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лучани: Пријаве за имунизацију и путем телефона
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
25.01.2021 | 0 коментар(а)



Лучани – Имунизација грађана са територије општине Лучани почела је 20. јануара и обавља се на два пункта,
Пријаве за имунизацију и преко телефона: Гуча-032-854-536, Лучани-032-817-124, Фото: РИНА

са четири екипе у Дому здравља у Лучанима и Гучи. Одзив грађана је одличан и закључно са јучерашњим даном, вакцину је примило више од 600 лица, каже директорка Дома здравља Даница Стефановић.
„ За пет дана кинеску вакцину је примило 641 лице преко 64. година старости. Имајући у виду да у општини Лучани има око три ипо хиљаде старијих суграђана, они су контактирали Дом здравља у Лучанима и Гучи где су се за имунизацију пријављивали путем телефона и одзив је одличан. (Гуча-032-854-536, Лучани-032-817-124). Вакцина има у довољним количинама и нема разлога за забринутост“, каже директорка Дома здравља у Лучанима.


Др Даница Стефановић, директорка Дома здравља, Фото: РИНА,Илустрација

Без обзира да ли су се грађани пријавили преко Е управе или су позивани из Дома здравља, свако ко је дошао на имунизацију примио је вакцину, осим петоро лица којима је прегледом утврђено да су ковид позитивна , додаје др Стефановић.
Иначе, докторка Стефановић је у октобру прошле године била ковид позитивна када су јој установљене респираторне тегобе, упала плућа и срчане компликације. Иако је сматрала да се потпуно опоравила, у овом таласу ковида, поново је позитивна на Ковид 19.
„ Овога пута тегобе су више неуролошке природе . Симптоми су потпуно другачији тако да апелујем на све оне који су прележали корону, да што пре приме вакцину као и хронични болесници јер ако се формира имуни одговор, он је краткотрајан и једина права заштита је вакцинација “, додаје др Стефановић за ГЗС.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcine korona lucani prijave danica stefanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.359 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)