Oдбор за награде и признања у Лучанима успоставио нова јавна призања 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Oдбор за награде и признања у Лучанима успоставио нова јавна призања
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
11.05.2022 | 0 коментар(а)



Лучани – Oдбор за награде и признања Скупштине општине Лучани успоставио је нова јавна признања.
Фото: ГЗС

Иницијативу за доделу јавних признања могу покренути грађани са пребивалиштем на територији општине Лучани, предузећа, организације, удружења - невладине организације, установе, месне заједнице и друга правна лица са седиштем на територији општине Лучани, као и органи општине. Иницијатива се доставља Скупштини општине Лучани најкасније до 27. маја текуће године, у писаној форми, са образложењем.

Повеља "10 јун" - највише јавно признање, које се физичким и правним лицима може доделити за постигнуте резултате и дело које оставља неизбрисив траг и представља највредније достигнуће у општини Лучани у области привреде, науке, културе, уметности, духовности, здравства, хуманитарног рада, заштите животне средине и у другим областима рада и стваралаштва;

Плакета "10 јун" – додељује се за изузетне резултате постигнуте у различитим областима рада и стваралаштва у дужем периоду, а који имају велики и трајан значај за укупан друштвени напредак и развој општине;
Признање "10 јун" – додељује се за изузетне резултате постигнуте у различитим областима рада и стваралаштва, који су од значаја за развој општине;

Поред ових признања, звање почасног грађанина општине Лучани - може се доделити физичком лицу чија изузетна дела и активности, уз испољавање повезаности са општином Лучани, доприносе напретку општине и богатијем, садржајнијем и хуманијем животу њених грађана и афирмишу општину Лучани.

Годишње се може доделити једна повеља, највише три плакете, највише пет признања и једно звање почасног грађанина у складу са законом.
За јавна признања могу бити предложени: појединци; групе за заједничко дело; предузећа; установе; месне заједнице; друштвене организације; спортске организације и удружења грађана - невладине организације.
За јавна признања не могу бити предложени: органи општине Лучани, органи директних и индиректних корисника буџета, лица која бирају, постављају или именују органи општине.

Предлог за додељивање јавних признања утврђује надлежно радно тело Скупштине, које у поступку утврђивања предлога може ангажовати одговарајуће стручне организације, удружења, односно појединце - стручњаке из одговарајућих области ради консултација или прибављања стручног мишљења.

Одлуку о додели јавних признања доноси Скупштина општине на радној седници која се одржава пре Дана општине, a jавна признања се додељују на свечаној седници Скупштине која се одржава 10. јуна.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani javna priznanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.504.645 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)