Хиљаде километара пређу само да би видели једну кућицу: Ево зашто су Кинези заљубљени у Бајину Башту 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Хиљаде километара пређу само да би видели једну кућицу: Ево зашто су Кинези заљубљени у Бајину Башту
Trenutno na sajtu: 223       |       Podeli:
20.10.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Због кућице на Дрини број кинексих туриста задњих пет година се удвостручио.
Кућица на Дрини, фото: РИНА

Нема те групе туриста са истока која није пожелела да види, како они кажу, ово српско чудо природе.

 “Ово је феноменално, кућицу сам видела само на слици и пожелала сам да је посетим уживо. Покренула сам пријатеље и стигли смо у Србију, а прва дестинација била нам је управо Бајина Башта”, каже Лин из Кине за РИНУ.

Гостима из далеке Кине уопште није јасно како у сред реке, на камену може да се направи кућица.

 “Одушевљена сам кад видим како стоји, све мислим да је питање тренутка кад ће се срушити, али она траје годинама и дефинитивно је стабилна”, рекла је Сами.

 Кућица на Дрини је од колибе за одмор постала светски хит, а своју популарност стекла је захваљујући мађарском фотографу Ирени Бекер, која је учествовајући на фото-сафарију ухватила одличан кадар, феноменално светло и најлепшу слику са Дрине послала у свет.

 “Иренина слика настала је у октобру 2011. године, прво је на светској мрежи Националне географије била проглашена за слику дана, а затим и за фотографију месеца августа”, рекао је Бориша Чолић из НП Тара.

 Од тог тренутка настаје магија, фотографија кућице на Дрини обишла је читав свет и доживела популарност неслућених размера, а Бајина Башта постала атрактивна туристичка дестинација.

 “Ауторкса права за ову фотографију од Ирене Бекер откупила је компанија “Палм спрингс” из Берклија, која је одштампала празничну честитку са овим мотивом која се на светско тржиште дистрибуира у милионским примерцима. Тако је ова дестинација постала још атрактивнија”, каже Бориша.

Слика која је обишла свет, фото: РИНА

О кућици на Дрини писали су скоро сви светски медији, причу је направио Дејли мејл, а репортажу је радила и кинеска национална телевизија, тако да у Бајину Башту кинески туристи не долазе само лети, већ током целе године, а поред незаобилазне Дрине не прескачу да посете ни планину Тару.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kucica drina kinezi bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.102.484 посета
Тренутно на сајту: 223 посетилац(a)