Гојковић: Одлука о расписивању председничких и парламентарних избора наредне недеље 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Гојковић: Одлука о расписивању председничких и парламентарних избора наредне недеље
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
19.02.2017 | 0 коментар(а)



Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је вечерас да ће премијер Александар Вучић за неколико дана

донети одлуку да ли ће бити расписани и ванредни парламентарни избори и да ће ту одлуку изложити председнику Томиславу Николићу.

"Одлуку ће донети Вучић као премијер, који ће изложити председнику Републике и ја ћу знати за ту одлуку", рекла је Гојковић за РТС.

Она је тако одговорила на питање да ли ће следеће седмице сести за сто заједно са Вучићем и Николићем како би се утврдило када ћемо на гласање и да ли ћемо гласати само за председника или и за нови састав скупштине.

На констатацију да се 31. маја завршава петогодишњи мандат председника Николића и да рачуница каже да Гојковић мора да распише председничке изборе до 3. марта, Гојковић додаје да још није донета одлука о датуму председничких избора.

Како каже, сачекали су да већина странака каже ко ће бити кандидати на председничким изборима.

"Премијер Вучић је недавно најавио могућност да буду расписани и ванредни парламентарни избори и треба сачекати још неколико дана. Да чујемо све политички важне чиниоце и странке и лидере и да се одлучи на које изборе ће се ићи", додала је Гојковић.

Она каже да се разматрају сви аспекти који би могли да изазову расписивање ванредних парламентарних избора, на пример да ли странке уз СНС које подрзавају Вучића деле такво мишљење такво, какво је мишљење опозиције...

"Све су то озбиљни чиниоци, треба саслушати мишљење грађана и јавног мњења шта они мисле, уз поштовање устова и закона биће поштовани сви рокови и донећу одлуку о расписивању избора", навела је председница парламента.

По закону она расписује председничке, а председник Републике парламентарне изборе, на предлог владе односно премијера.

"Све је у рукама премијера Вучића... Имамо неколико дана да се сагледа читава та ситуација, најважније је да да видимо све калкулације", каже Гојковић на питање да ли ће бити и парламентарних избора.

Она додаје да је за кандидатуру Вучића било једногласно Председништво странке, Главног одбора и сва 102 посланика СНС.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.839 посета
Тренутно на сајту: 527 посетилац(a)