Медији: Велики потреси у Демократској странци - Лутовац остаје без сарадника; Разлог - бојкот 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Медији: Велики потреси у Демократској странци - Лутовац остаје без сарадника; Разлог - бојкот
Trenutno na sajtu: 735       |       Podeli:
25.02.2020 | 0 коментар(а)



Демократској странци последњих дана дешава се велики потрес око спровођења одлуке

о бојкоту избора и чланства у Савезу за Србију.

Лидера Зорана Лутовца, који се залаже за обе ствари почели су да напуштају најближи сарадници, пишу „Новости".

Односи између Лутовца и његовог заменика Саше Пауновића који би да изађе на локалне изборе у Параћину озбиљно су захладнели, а према странчком шефу последњих дана оградили су се и Душан Костадиновић, шеф Изврсног одбора, и Драгослав Шумарац, в.д председника београдских демократа, наводи лист.

Уз Лутовца је, како пишу Новости позивајући се на своје изворе, од високих функционера остала само потпредседница Драгана Ракић.

Атмосфера у странци додатно је узаврела након одлуке председника Заједнино за Србију и градонасцелника Шапца Небојше Зеленовића да уцествује на изборима у овом граду, али и антимигранстких испада лидера Двери Бошка Обрадовића, наводи лист.

Фронт оних који се отворено не слазу са политиком коју води странцко руковосдсто све је шири, а захтеви да странка изађе из СзС све бројнији, додаје се у тексту.

Напомиње се да додатну конфузију уноси и то што последњих дана одборе посећују три тима демократа.

У првој „екипи" су посланици Балша Божовић, Александра Јерков и Мирослав Милојичић Кена, кољи сматрају да ДС треба хитно да заузме другацији курс и напусти СзС. У другој је Лутовац који покусава да добије подрску за идеју бојкота, а у трећој Пауновић и Зеленовић који пак хоће да обезбеде гласове за излазак на локалне изборе.

Како пишу Новости, до расплета у ДС могло би доћи на седницки Главног одбора која би по Статуту требало да се одржи до краја месеца.

Извори листа тврде да Лутоивац покусава да обезбеди већину тако што је досад распустио више од 70 одбора и на њихово чело поставио поверенике.

ГЗС/ Б92/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DEMOKRATSKA STARNKA LUTOVAC BOJKOT

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.020.768 посета
Тренутно на сајту: 733 посетилац(a)