Завршена потпуна реконструкција ОШ „Десанка Максимовић 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Завршена потпуна реконструкција ОШ „Десанка Максимовић
Trenutno na sajtu: 612       |       Podeli:
24.08.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Зграда Основне школе „Десанка Максимовић" у потпуности је реконструисана и спремно ће дочекати своје ђаке у новој школској години.

Радови на реновирању трајали су годину дана, у склопу заједничке реконструкције са МЕТШ, на иницијативу локалне самоуправе, док је средства од преко 500 милиона динара обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Школа је сада заблистала у пуном сјају, све је потпуно ново од ентеријера, крова и фасаде, преко столарије, подова, степеништа и рампе за особе са инвалидитетом, до комплетно новог намештаја, инсталација, тоалета...

Опремљено је 15 кабинета са најсавременијом опремом, па ће сада ученици и наставници имати заиста одличне услове за рад и стицање нових знања.

Да све блиста, уверили су се и челници општине Прибој, председник Лазар Рвовић и заменик председника општине Саша Василић, који су обишли изведене радове и разговарали са директорима ових школских установа о преосталим обавезама и новој школској години. Они су изразили задовољство квалитетом изведених радова и поштовањем рокова на реконструкцији зграде ОШ „Десанка Максимовић", која спремно дочекује почетак нове школске године, док нису задовољни кашњењем извођача радова на згради МЕТШ, која ће ученицима и професорима бити на располагању најкасније до првог новембра.

Упоредо са завршним радовима на реконструкцији обе школе, одвијају се и радови на изградњи фискултурне сале, коју до сада нису имале ове две школе, а трају и радови и на новом систему грејања изградњим топлане на биомасу. Сви ови радови, као и партерно уређење простора око школа, биће завршено почетком јесени.

Ових дана биће извршена и адаптација школског простора у издвојеном одељењу школе „Десанка Максимовић" у Сјеверину, па ће и овдашњи ђаци пешаци, од почетка школске године, као и у матичној школи, имати много боље услове за одвијање наставе.

Средства за реновирање школе у Сјеверину, обезбедила је општина Прибој.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.848.905 посета
Тренутно на сајту: 613 посетилац(a)