Хуманитарна организације „Пут средине’’ донирала медицинску опрему пријепољском Дому здравља и болници 



 
Хуманитарна организације „Пут средине’’ донирала медицинску опрему пријепољском Дому здравља и болници
Trenutno na sajtu: 638       |       Podeli:
27.07.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Хуманитарна организација „Пут средине” из Новог Пазара, Дому здравља у Пријепољу донирала је медицинску опрему,
Хуманитарна организација Пут средине уручила донацију пријепољском Дому здравља, фото: ГЗС

међу којом је и дезинфекциони тунел вредан 5000 евра.

Студент  медицине, Емир Пулић, који је члан ове организације, наводи да ће дезинфекциони тунел у  значајној мери омогућити смањење ширења инфекције.

„Донацију су подржали Џемат из Хамбурга који је донирао овај тунел, док је један део медицинске опреме послат у виду маски из удружења Хиџаб. Такође донирали смо два штампача који ће омогућити лакши рад медицинским радницима. Ово је друга донација, у првом реду била су донета медицинска средства у виду инфузија, лекова и инхалатора’’, рекао је Пулић.

Иначе, у оквиру ове акције, део донације је пристигао и у  Домове здравља у Новој Вароши, Новом Пазару, Сјеници и Тутину.

Директор Дома здравља у Пријепољу, др Сеад Поровић, изразио је захвалност хуманитарној организацији „Пут средине’’ , истакавши да је  ова донација је од великог значаја и омогући ће лакши, комфорнији и сигурнији рад медицинском особљу пријепољског Дома здравља.

Докторка Елвира Струјић, која је ангажована и у ковид амбуланти, казала је да је свака помоћ добродошла, али и колико је битно даривање и хуманост

„Наше је само оно што дарујемо , оно што другима дамо’’, закључила је др Струјић.

Помоћ од ове органиразиције вредна 10 хиљада евра стигла је и за  пријепољску болницу која је добила 12-о канални ЕКГ, дефинбрилатор и пацијент монитор.

Директор Пријепољске болнице, доктор Зоран Дробњак, навео је значај ове помоћи.

„ Сви ови апарати су веома значајни у свакодневном раду,  али и у раду са пацијентима који су у овом тренутку заражени ковид инфекцијом.’’

Др Зоран Дробњак овом приликом упутио је захвалност свим хуманим људима који су учествовали у овој донацији,а посебно „Путу средине“ који је омогућио да се успостави контакт између ове установе и донатора.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje bolnica dom zdravlja donacija humanitarna organizacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.155.833 посета
Тренутно на сајту: 639 посетилац(a)