Повређен ученик осмог разреда: Насрнуо „друг“ на друга 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Повређен ученик осмог разреда: Насрнуо „друг“ на друга
Trenutno na sajtu: 601       |       Podeli:
23.09.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље -Ученик 8. разреда Основне школе “Бошко Буха” из Ивања Е.К. (2003) задобио је лаке телесне

поврде након што је на њега насрнуо вршњак из одељења и задао му више удараца у пределу главе и врата. Инциден се догодио у школском дворишту пред почетак наставе на очиглед бројних ђака. Због болова високог интензитета малишан је у пратњи родитеља превезен у Општу боницу где је задржан на дечијем одељењу. Едита Кукуљац мајка ученика који је повређен каже да ово није први пут да на њеног сина насрће друг из разреда те да је само два дана пре него што се догодио немио догађај упозорила директора школе Славишу Јањушевића да страхује за безбедност свог детета којем се константно прети од друга из разреда. Ипак то њено упозорење није на прави начин сваћено а директор школе како она тврди није предузео ништа да то спречи. Цео случај испитаће полиција и надлежни државни органи на основу кривични пријаве поднешене против директора школе и ученика који је повредио вршњака из разреда.

Вршњачко насиље није ретка појава у друштву али се о томе мало прича и зна, углавном све се то на неки начин мање више жели склонити од јавност уместо да се о томе говори како се инциденти не би понављали. Ипак Едита Кукуљац, мајка недавно повређеног детета у школи у Ивању смогла је снаге да изађе и да скрене пажњу на тај проблем. Она каже да је њен син константно трпео претње од једног ученика са којим је ишао у разред, да су за то знали и други ђаци али да директор школе поред њеног инсистирања као и разредног старешине ништа није предузео да заштити дете.

– Десетак пута обраћала сам се директору и указивала да ми дете кући долази узменирено и под страхом, међутим он је увек на исти начин одговарао “Завршићу ја то, средиће се све”. Сугерисала сам му на ученика који је насрнуо на моје дете да у школу носи нош и да то сви знају, да дете претресе или да позове полицајца да то уради, али је све то било узалудно – уплашено прича Едита и додаје да њен син и ако је изашао из болнице због страха да се напад опет не догодио није кренуо у школу.

Разредни старешина Вељко Думић каже да је дечак који је насрнуо на Е.К. и раније правио проблеме због којих је имао смањену оцену из владања, те да је он предузео све што је било у његовој моћи да до инцидента не дође. Такође, наглашава да је упозоравао директора школе да један ђак целом одељењу прави неприлике и да постоји бојазан да он направи проблем већих размера, међутим директор је преко тога олако прелазио.

Директор школе у Ивању Славиша Јањушевић је у кратком телефонском разговору казао да је цео случај пријављен надлежним државним органима као и просветној инспекцији која ће испитати шта је догодило. Исто тако истиче и да ће бити смањена оцена из владања свима који су учествовали у инциденту.

Како сазнајемо разредни старешина је заказао ванредни родитељски састанак и седницу одељенског већа јер је већина родитеља уплашена након свега што се десило за безбедност своје деце. Повређени ученик не иде на наставу и тако ће остати до даљег према тврдњама мајке.

Извор: Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.173.012 посета
Тренутно на сајту: 602 посетилац(a)