Већи број предтакмичарских центара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Већи број предтакмичарских центара
Trenutno na sajtu: 604       |       Podeli:
21.03.2017 | 0 коментар(а)



Гуча – Да Сабор трубача у Гучи буди све веће интересовање јавности и самих трубача показује и податак да ће, по свему судећи,
Победник прошлогодишњег Сабора трубача у Гучи, Екрем Мамутовић, фото: ГЗС

од ове године бити удвостручен број предтакмичарских центара и уведена још једна категорија такмичења трубача, наводи председник Саборског одбора Слободан Јоловић.

Сваке године у мају, јуну и јулу ради обавезне селекције оркестара за финално такмичење трубача у Гучи одржавају се предтакмичења оркестара у Бољевцу, Ковачици, Сурдулици, Златибору и Котражи, а правилима организатора је предвиђено да се могу формирати нови и укинути постојећи предтакмичарски центри уколико не обезбеде најмање пет оркестара. Пријаве за одржавање предтакмичења подносе се сваке године до 15.марта.

Према приспелим пријавама, како ствари стоје, статус предтакмичарског центра задржаће Бољевац, Ковачица, Сурдулица и Златибор а изгубиће Котража.

За нова предтакмичења конкуришу Лесковац, Владичин Хан, Књажевац, Пријепоље (Коловрат) и Чачак (Мрчајевци), као и Пожега за младе оргестре из Западне Србије.

Организатор ове наше највеће традиционалне манифестације настоји да у Гучу „врати“ најбоље трубаче које Србија данас има, па је од прошле године увео нову категорију такмичења мајстора трубе за титулу Шампиона Гуче а од ове спрема још једно – такмичење соло трубача.

Да ће овогодишња „Гуча“, по свему судећи, разликовати се од досадашњих говори и чињеница да се у сарадњи са Владом Републике Србије реализују значајни пројекти на унапређењу саборске инфраструктуре, програмских садржаја и маркетинга Сабора.

Већ наредне недеље потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отвориће Дом трубача, изграђен уз финансијску помоћ тог министарства, чиме ће се у значајној мери подићи стандард оркестара учесника такмичења у Гучи, а локална самоуправа припрема и пројекте за унапређење спортских садржаја како би изграђени смештајни капацитети били у функцији читаве године.

Ускоро се очекује званична одлука о формирању предтакмичарских центара, измене Правилника о такмичењу којима ће се увести нова категорија такмичења соло трубача и пооштрити критеријуми за стицање звања мајстора трубе као и утврдити Програм 57 Драгачевског сабора трубача у Гучи, који ове године ће се одржати од 9 -13.августа.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.397.293 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)