Још један протест у Чачку: Не може се мегдан задобити на твитеру све статусе пишући 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Још један протест у Чачку: Не може се мегдан задобити на твитеру све статусе пишући
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
22.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – У Чачку вечерас је одржан десети по реду протест ,,1 од 5 милиона”.

Незадовољни тренутном влашћу у граду, али и у целој Србији, грађани су се окупили код споменика Војводе Степе одакле су кренули у протестну шетњу.

На почетку протеста на којем је по слободној процени било између 400 и 500 грађана, у име организатора обратио се студент Радиша Ћериман који је позвао присутне на рушење напредног диктаторског режима.

Окупљеним Чачанима обратио се професор у Гимназији Слободан Николић истичући да је према његовом мишљењу куцнуо час да се покуша бег од, како је рекао, наметнутог расула.

Професор у Гимназији Слободан Николић, фото: ГЗС

,,Још увек драги моји Чачани постоје људи који мисле, који нису отпад и фашисти, како власт назива све оне који нису понижени у оној мери у којој би она хтела. Ред је да се ослушне за корист свих нас, глас разборитости и истинске учености, добрих, честитих и племенитих људи, а не само бедна параноја подсмевача необразованих, ружичастих удворица и душевне сиротиње са купљеном дипломом или пореклом. Урадимо то Чачани сад, јер бојим се да више неће бити времена за нас, наше потомке, ни за наше претке”, поручио је Николић.

На протесту је учествовала потпредседница Демократске странке и чланица Асоцијације слободних одборника Драгана Ракић која је окупљеним грађанима са сигурношћу изјавила да “армија ботова” сигурно прати и ове протесте у Чачку.

,,Ми им са овог трга поручујемо да се боримо и за њихову слободу, људско достојанство и бољу будућност њихове деце. Ми желимо да сви грађани Србије нормално живе од свог рада, да имамо пристојне послове од којих можемо да градимо бољу будућност за нас и нашу децу. Када сменимо овај диктаторски режим Александра Вучића, биће незамисливо да људи раде тако један мизеран и одвратан посао као што је ботовање и ширење мржње међу народом”, истакла је Ракић.

Студент докторских студија на београдском Факултету политичких наука Јелена Вујановић позвала је Чачане да први дођу у Београд, јер како је навела никада није ни помислила да ће стићи до суза у очима и држања микрофона како би се изборила за слободу медија и основне нормалне ствари за живот сваког човека.

Студент докторских студија на ФПН Јелена Вујановић 

,,Не може се мегдан задобити на твитеру статусе пишући, а баш на том твитеру се ових дана расправљају о томе из којих странака су људи који учествују на протестима, какви су им ставови, шта мисле и ко су они. А док се ми о томе расправљамо на твитеру, дотле они хапсе и не питају нас за ставове ни о Хагу, ни о Европској унији. Док се ми расправљамо о разликама они хапсе без разлике. Хапсе Павла из ДС-а, Уроша из Двери, Милоша студента историје, Крсту студента аудио-визуелне уметности, они хапсе без разлике. И тек када смо те разлике ставили по страни и када смо рекли ’Доста је, преко хапшења нећемо прећи’, тада су попустили”, изјавила је Вујановић.

 

Глас западне Србије

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.005 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)