у извозу јер поред широке палете сорти oна нуди своје сочне плодове током читаве године без потребе смрзавања.
Овогодишња цена у почетку је била 220 динара, а како на пијаце пристижу све веће количине плодова цена полако опада па је сада око 150 динара. Ипак произвођачи се не жале иако ова година није баш ишла на руку узгајивачима на отвореном пољу, касни мраз, град, киша у време зрења умањују род који је биљка понела. Један од најчешће примењиваних начина гајења је на полиетиленским фолијама(црним), овај начин има доста предности као што су: покривено земљиште боље чува топлоту и влажност, не пропушта се светлост па је земљиште заштићено од корова, убрзава се сазревање јер плодови нису на земљи па неће трулити чистији су, боље обојени и бољег квалитета а и берба је лакша. Фолија остаје на једном месту три године па се пре постављања обави ђубрење стајњаком и комплексним ђубривима.
Кад се све сабере и одузме јагода је исплатива воћна врста и не толико захтевна за гајење а велика количина плодова којим се ова биљка може похвалити имају задовољавајућу цену и сигурно тржиште.
Марија Лазаревић/ГЗС