Петровић: Неопходно повећање цене воде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Петровић: Неопходно повећање цене воде
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
17.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Јавно предузеће "Рзав" из Ариља, планира да на крају ове године оставри добит у износу од 2,6 милиона динара, што је мање у односу на добит у 2016. години, изјавио је в.д. директора овог предузећа Владимир Петровић.

Према његовим речима, да би се остварила планирана добит, неопходно је да се од 1. јула повећа цена воде са 9,97 на 10,98 динара.

"У плану је из инвестирање у износу од 36 милиона динара из сопствених средстава, с обзиром да је систем више од 30 година у употреби. Ово предузеће води и инвестицију на изградњи бране Сврачково. Изградња је почела 2012. године. Досадашња улагања Јавног предузећа и Републике Србије преко Министарства пољопривреде, од 2010. године износе 15.600.000 евра", објашњава Петровић.

Он каже да се завршетак радова и стављање у функцију бране "Сврачково" очекује 2021. или 2022. године.

Петровић каже да су тренутни дужници општине Лучани и Пожега, али да није реч о великим дуговањима.

В.д. директора ЈП "Рзав", подсетио је да је протекле недеље, када је било изузетно хладно, дошло до проблема на овом водосистему, додајући да је потрошња воде била повећана.

"Потрошња је износила и преко 700 литара у секунди, што је довело до критичне границе. Срећом потрошња воде је од јуче смањена", закључио је Петровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.500 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)