Дејан Станковић и Цеца Бојковић међу девет „Видовданских витезова“ 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Дејан Станковић и Цеца Бојковић међу девет „Видовданских витезова“
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
24.06.2018 | 0 коментар(а)



Доделом признања Видовдаски витез на Златибору, започеле су Видовданске културне свечаности, које се десети, јубиларни пут,

одржавају под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Туристичке организације Златибор.
Поздрављајући овогодишње добитнике признања председник општине Чајетина Милан Стаматовић, поносан сам на све добитнике признања, који су понели титулу витеза ,сигуран сам да ће и овогодишњи лауреати с поносом носити ову тиулу и кроз свој будући рад наставити да негују витешке вредности.
-Витезови су за мене Срби који живе у енклавама на Косову и Метохији,који нажалост често живе као у средњем веку,без струје,воде, слободе и сигурности. Витештво није само мушка особина. За мене су витешкиње мајке које на Косову и Метохији рађају децу и одгајају их у духу светосавља,не знајући шта им доноси сутра. Ово признање посвећујем свим донаторима, а њих је дванаест хиљада, ја сам само један од њих - , рекао је Арно Гујон примајући признање Витез доброчинства .
-Витештво ме је пратило кроз целу спортску каријеру,хвала што сте га препознали ,изјавио  је Витез српског спорта Дејан Станковић. Очувати култ породице у овим брзим временима, научити неког фер плеју, бавити се хуманитарним радом и остати поштен, то је за мене бити витез.
-Одговорност и истрајност, способност да се издржи и да се не одустане и не посустане - то је витештво, истакла је Витез српске књижевности
проф. др Љиљана Пешикан Љуштановић.
Витешкиње српске музике проф. др Гордана Каран и др. уметности, диригент Драгана В. Јовановић захваљујући се на додељеном признању истакле су да повратак правим вредностима и очување наше богате традиције треба да буду у првом плану у предстојећем периоду.
-Велики град је можда далеко од ове мале средине, али су звезде ноћас овде најближе -, каже Витез српског сликарства Марина Накићеновић.
  Примајући признање Витез српске медицине,  академик проф. др Зоран Кривокапић рекао је да се још као дете дивио витезовима. Они су увек били први у свему. Данас, ако сам као лекар примио било коју особину витезова српских, ја сам срећан и задовољан.  

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.812.562 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)