Стрес заменили цвркутом птица у Мршинцима: Чворовићи напустили Београд и доселили се у село поред Чачка 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Стрес заменили цвркутом птица у Мршинцима: Чворовићи напустили Београд и доселили се у село поред Чачка
Trenutno na sajtu: 513       |       Podeli:
14.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Док омладина из унутрашњости Србије све више тежи пресељењу у Београд и махом се не враћају у родни град након завршених студија,



Чворовићи се се одлучили да пркосе тој статистици. Александра и Бранслав са своје троје малишана побегли су из главног града и свој нови дом свили у селу Мршинци код Чачка. Њихов циљ био је да стрес и тензију метрополе замене миром и тишином и у томе су успели. Осмех на њиховим и лицима деце то недвосмислено и потврђује.

„Било нам је битно да будемо десетак километара далеко од неког већег града, да је село снабдевено добром водом, да не будемо на главном путу, да поседује втртић и школу, као и да земља буде плодна. То су нам били првобитни параметри и није нам било тешко, природно смо се вратили томе. Овде смо осетили мир, испуњеност, као и то да више ништа не морамо, а да све можемо”, каже за РИНУ Бранислав.

Дигитализација њихових професија омогућила им је да раде из свог дома и зато су одлучили да се преселе. На селу им, како кажу, апсолутно ништа не недостаје, овим потезом само су добили - више времена за своју децу и за себе. Нису желели да своје малишане Машу, Никшу и Вишњу виђају минимално, да их васпитава и гаји неко други.

„Рад од куће је нешто што је у овој поставци фантастично, ја сам овде себи направила канцеларију, када треба да одем да радим, затворим врата, за то време супруг води рачуна о њима и нема више бриге о путовању на посао, проблемима и гужви у саобраћају, само завршим то своје на послу, након чега сам слободна, много пута ми се десило да завршим са послом и одмах на базен, тога у Београду нема”, појашњава Александра.

Фото: РИНА

Одушевљени плодном моравском земљом, људима у срцу Србије и фантастичним пејзажима Чворивићи кажу да се у Мршинцима осећају као да ту живе одувек. Још увек упозанају нови крај, а одушевљени новим комшијама из главног града су и мештани који ту живе деценијама. Породица Чворовић, пример је да се смелошћу добија све оно што је вредно и ка чему се тежи, међутим, некада живот на селу, може бити луксуз који само храбри препознају.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mrsinci cacak porodica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.119 посета
Тренутно на сајту: 514 посетилац(a)