Сећање на солидарност српских и француских војника у Првом светском рату 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Сећање на солидарност српских и француских војника у Првом светском рату
Trenutno na sajtu: 514       |       Podeli:
21.03.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Поводом отварања изложбе „Наша историја, наша сећања“ председник

општине Дејан Ковачевић угостио је данас господина Jean-Baptiste Cuzinа, саветника за културну и научну сарадњу амбасаде Републике Француске у Србији и директора Француског института у Србији, Соњу Филиповић, координаторку пројекта и преводиоца и др Станислава Сретеновића, историчара и коаутор изложбе. Такође, састанку су присуствовали и директор Установе за културу, уметност и ваншколско образовање „Културни центар“ Драган Арсић и директор Музеја рудничко - таковског краја и историчар Александар Марушић.

Гости су овом приликом упознали председника са темом изложбе и истакли чињеницу да је она посвећена сећању на ослобођење Србије током 1918. године и сећању на солидарност српских и француских војника и цивила у Првом светском рату. Аутори изложбе нас враћају давна времена и историјске дане, сведочанства грађана Србије који су се одазвали позиву Француског института у Србији да поделе причу и успомену своје породице и предака.

 

Изложбу је реализовао Француски институт у Србији, уз подршку Mission du centenaire (Pariz) и Schneider Electric Србија, а у сарадњи са градским управама, архивима, музејима и библиотекама градова Београд, Кладово, Књажевац, Лесковац, Неготин, Ниш, Пирот, Прокупље, Врање, Зајечар и стручним сарадницима др Станиславом Сретеновићем, историчаром и др Александром Мирић, архитектом-конзерватором.

Изложба „ Наша историја, наша сећања“ отворена је данас и трајаће све до 05.04.2019. године. Сви заинтересовани изложбу могу погледати сваког радног дана у Музеју рудничко – таковског краја у периоду од 07.30 до 18 часова, као и викендом од 11 до 16 часова.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC IZLOZBA FRANCUSKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.843 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)