Клубови за пензионере: Да не самују док им деца раде 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Клубови за пензионере: Да не самују док им деца раде
Trenutno na sajtu: 903       |       Podeli:
20.02.2017 | 0 коментар(а)



Чaчак - У граду на Морави ускоро ће бити отворена три дневна клуба за старе, за шта је у градском буџету издвојено 2,1 милион динара.

Како је најавио градски већник Драгомир Шипетић, план је да се клубови налазе у Блаканској улици, у просторијама Дома пензионера, у Љубићу и у Мрчајевцима, где ће се реновирати већ постојећи објекти.

Клубови ће на неки начин бити вртићи за старе, и они су новина у нашем граду. Ако у оквиру породице, чији су сви чланови запослени, живи и пензионер који је виталан и покретан, он ће моћи осам сати да проведе у таквом једном клубу, док су чланови његове фамилије на послу. Стручни сарадници осмислиће и одређене програме, који ће употпунити дан старим особама, каже Шипетић, наглашавајући да у Чачку тренутно има око 29.500 пензионера.

Целокупно финансирање рада клубова за старе у потпуности ће сносити локална самоуправа. У трошкове спадају средства за текуће пословање, режијске трошкове и плату особе која би била запослена у клубу, али и средства за друге намене.

"Град ће плаћати стручна лица за одређена предавања из разних области, два пута месечно биће организована посета лекара клубовим. Програм ће бити садржајан, а за нас ће га урадити овдашњи Центар за социјални рад. Део ћемо преузети од сличних установа у земљи. Оно што је битно најстарији суграђани неће плаћати ову врсту услуге", казао је Шипетић.

Иначе, град Чачак нема свој дом за старе, у граду постоји неколико њих, приватних, који имају економске цене и већина пензионера не може да плаћа ову услугу. Из буџета града ове године издвојено је три милиона динара за израду пројектне документације за дом за стара лица, а план је да Република буде оснивач, како би плаћала запослене, јер то локална самоуправа не може да финансира. Једна од идеја је да ова установа буде у садашњој касарни, која је већ годинама без војске.

Новости/В. Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.036.024 посета
Тренутно на сајту: 904 посетилац(a)