Седамнест ректора универзитета траже смену Зукорлића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Седамнест ректора универзитета траже смену Зукорлића
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
22.09.2017 | 0 коментар(а)



Ректори седамнаест универзитета у Србији потписали иницијативу за смену председника

скупштинског Одбора за образовање.

Конференција универзитета Србије – КОНУС затражила је данас смену председника скупштинског Одбора за образовање Муамера Зукорлића због, како кажу, нестручног и некомпетентног обављања функције као и због њеног кориштења за остварење личних интереса.

Они су иницијативу за смену доставили председници парламента Маји Гојковић, као и министру просвете Младену Шарчевићу, председници Владе Србије Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу.

Како кажу, Муамер Зукорлић је у својству председника Одбора, у више наврата, износио неистине и аргументима неутемељене тврдње које се тичу високог образовања у Србији.

Они наводе да као власник приватног Универзитета у Новом Пазару, Муамер Зукорлић "функцију на којој се налази веома често користи како би изговарао неистине и погрешно интерпретирао чињенице предлажући решења која би довела до акта о акредитацији који годинама није у стању да добије".

’Недопустиво понашање’

Подсећају да, према оцени Националног савета за високо образовање и Комисије за акредитацију и проверу квалитета, тај универзитет не испуњава прописане стандарде који се односе на кадровску, просторну и техничку опремљеност.

Ректорски савет КОНУС-а сматра да је овакво понашање Муамера Зукорлића недопустиво и да може нанети трајну штету постојећем систему високог образовања Србије, које је од стране водеће глобалне мреже истраживања - УНИВЕСИТАС 21, рангирано на првом месту, испред Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, преноси агенција Танјуг.

"Високо образовање у Србији, као главни стуб развоја једног друштва, треба континуирано развијати и непрекидно радити на унапређењу његовог квалитета. Оно мора бити ван свих дневнополитичких амбиција и партикуларних, личних, интереса", наводи се у саопштењу.

Због тога је, наглашавају, важно да на челу једног од најважнијих скупштинских одбора буде особа која ће својим деловањем тежити ка остварењу наведених циљева.

Иницијативу су потписали ректори осам државних и девет приватних акредитованих универзитета у Србији.

 

Танјуг / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.479 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)