Преминуо наш познати фолк певач Мирослав Радовановић 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Преминуо наш познати фолк певач Мирослав Радовановић
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
21.05.2020 | 2 коментар(а)



Познати певач Мирослав Радовановић преминуо је у 72 години живота. Рођен је 1. јуна 1947. у селу Трешњевица код Ариља.

У својој осмој години, остао је без родитеља. Заједно са старијим братом одлази у Чачак, где завршава основну и средњу школу.

У раној младости учествује на многим такмичењима певача аматера. Прву плочу снима 1970. године са песмама „Желео бих да те сретнем” и „Не могу без тебе, не могу са тобом”, настале у сарадњи са композитором Чаславом Ђоковићем. Убрзо након тога је уследила сарадња са композитором Предрагом Вуковићем Вукасом и настаје велики хит „Ти си жена мог живота”. Плоча је продата у 500.000 примерака. Потом се ређају хитови „Док те чекам испод липа”, „Довиђења, довиђења”, „Не играј се, не мучи ми душу” и многи други.

У току своје дугогодишње каријере сарађивао је са композиторима као што су Часлав Ђоковић, Предраг Вуковић Вукас, Предраг Неговановић, Шабан Шаулић и многи други. Неке песме је и сам компоновао. Сарађивао је са текстописцима попут Радета Јовановића, Руждије Крупе, Атанасија Савића, Миодрага Ж. Илића, Новице Костића, као и са оркестром Бранимира Ђокића.

ГЗС/ Википедија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


miroslav pevac smrt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Кербер Скот

    Нека ти је лака земља. Био си величина песме и весеља на сваком месту где се твој глас чуо. Улепшао си нашу младост својим гласом било под каквом вашерском свадбарском шатром или са плоча на грамофону. Почивај у миру.
  • Tanja

    Najdraži komšija,neka ti je laka zemlja. Pamtim njlepše dane detinjstva provedene u tvojoj kuci. Počivaj u miru



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.519.117 посета
    Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)