Такмичиће се и соло трубачи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Такмичиће се и соло трубачи
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
24.03.2017 | 0 коментар(а)



Гуча - Да би Драгачевски сабор у Гучи пробудио што веће интересовање јавности и самих трубача, одбор манифестације од ове године

удвостручиће број предтакмичарских центара и увести још једну категорију такмичења.

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић каже да ће, према приспелим пријавама, статус предтакмичарског центра задржати Бољевац, Ковачица, Сурдулица и Златибор, а изгубиће Котража. За нова предтакмичења конкуришу Лесковац, Владичин Хан, Књажевац, Пријепоље (Коловрат) и Чачак (Мрчајевци), као и Пожега за младе оркестре из Западне Србије.

"Настојимо да у Гучу вратимо најбоље трубаче из Србије, па смо од прошле године увели нову категорију такмичења мајстора трубе за титулу шампиона Гуче, а од ове спремамо такмичење соло трубача", рекао је Јоловић.

Овогодишња "Гуча" разликоваће се и по томе што Саборски одбор у сарадњи са Владом Републике Србије реализује значајне пројекте на унапређењу саборске инфраструктуре, програмских садржаја и маркетинга фестивала. Већ наредне недеље потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отвориће Дом трубача, изграђен уз финансијску помоћ тог министарства. Локална самоуправа припрема и пројекте за унапређење спортских садржаја, како би изграђени смештајни капацитети били у функцији током читаве године.

У Саборском одбору најављују и да ће пооштрити критеријуме за стицање звања мајстора трубе, те да ће ускоро утврдити Програм 57. Драгачевског сабора трубача у Гучи, који ће ове године бити одржан од 9. до 13. августа.

Новости/В. Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.440 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)