Донацијом града Харбина Ужице добило спортско - рекреативни центар на Пори 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Донацијом града Харбина Ужице добило спортско - рекреативни центар на Пори
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
20.11.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Насеље Пора од јуче може да се похвали једним од најквалитетнијих и најлепших

спортских комплекса. Из ужичког братског града Харбина стигла је донација вредна око 300 000 евра за уређење и опремање овог спортско - рекреативног центра, наводи се на сајту града. Председник Градског народног конгреса Харбина Џао Минг и градоначелник Ужица Тихомир Петковић свечано су, извођењем почетног ударца на фудбалској утакмици односно подбацивањем лопте на кошаркашкој, отворили фудбалски и кошаркашки терен.

Почетни ударац на фудбалској утакмици извео је прдседник Градског народног конгреса Харбина Џао Минг, фото: сајт града Ужица

Подсетимо да су прошле године градоначелник Ужица Тихомир Петковић и градоначелник кинеског града Харбина Сун Џ потписали су Споразум о братимљењу, а у знак пријатељства у насељу Пора је озваничена Харбинска улица и отворен Парк пријатељства. Том приликом делегација Харбина је исказала намеру да овај парк опреми неопходним мобилијаром и додатним садржајима, као и да финансира реновирање кошаркашког и фудбалског игралишта која се налазе у склопу парка, све у функцији спортских активности, пре свега најмлађег становништва овог дела града.

До братимљења ова два града дошло је на иницијативу Линде Вонг, председнице Jихaи групе која је пре три године донирала средства за изградњу вртића на Пори, као и Николе Селаковића, генералног секретара председника Републике Србије.

„Спортско - рекреативни центар на Пори опремљен је најсавременијом опремом, чија је укупна вредности око 300 хиљада евра. Овом приликом се у име грађана Ужица захваљујем градоначелнику Харбина и његовим сарадницима на поклону који ће нас увек подсећати на пријатељство и побратимство наша два града.“-навео је на отварању градоначелник Ужица.

„Драго ми је што представљам Харбин и што сам данас у Ужицу. Видим да је у веома кратком року урађено све што је договорено и то представља симбол пријатељства наша два братска града. Надам се да ћемо и у будућности имати сарадњу у многим областима као што је култура, спорт можда да неке пројекте заједно реализујемо.“ – рекао је овом приликом председник Градског народног конгреса Харбина Џао Минг и додао да поред града Ужица, Харбин има преко 60 братских градова по целом свету.

Након отварања спортског комплекса, у Харбинској улици су фудбалери Слободе уручили председнику конгреса Мингу дрес са бројем 10 и исписаним називом Харбин на кинеском, а затим му у истој улици показали мурал, дело навијача Слободе, који симболизује пријатељство Ужица и Харбина.

Делегација из Кине је затим погледала сталну музејску поставку Ужичка република, где су им симболично уручени пасоши Ужичке републике са њиховим именима.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice harbin sport kompleks otvaranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.641 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)