Снимљен трејлер за књигу „Мој муж” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снимљен трејлер за књигу „Мој муж”
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
06.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Библиотекари Градске библиотеке искористили су присуство на 63. Међународном сајму књига у Београду да сниме још један трејлер као препоруку за књигу.

Искуство стечено током претходне две године рада на трејлерима, што кроз пројекат „Књижне инсталације за е-генерације”, што кроз акцију „Са друге стране корица”, показало је да је добра и једноставна идеја пресудна за успех. Реализаторима се такође чинило да је сајамска атмосфера погодна и веома инспиративна за све љубитеље књиге, па чак и за оне који то нису. Када је у питању избор књиге, овога пута препоручујемо књигу „Мој мужˮ, македонске ауторке Румене Бужаровске.

Књига се у Србији појавила 2017. године у издању ИК „Боокаˮ и врло брзо освојила срца читалаца који воле кратак и савремен рукопис. Ово је збирка састављена од једанаест различитих прича о упечатљивој галерији ликова, које су исприповеделе јунакиње у првом лицу и њиховом доживљају ближе и даље околине. Оне говоре о браковима, мужевима који имају различита занимања, али и другачији поглед на свет, о односу са децом, рођацима и пријатељима.

У поговору књиге „Мој муж”, који је написала Оливера Ћорвезировска, истикнуто је да је ово штиво које „препознаје и у којој се препознајемо, књига која говори оно о чему се ћути...о женама и мушкарцима заробљеним у патријархалне зидине које су сами подигли...ˮ

Збирка осликава актуелне животне теме, са успелим наративним решењима, понекад делује као да са пријатељицом разговарате о животу и животним причама познатих и непознатих људи. Питко је написана, брзо се чита, нуди дијалоге свакодневља, а ипак има упечатљив стилски израз. Румена Бужаровска уме да прича причу, зарад приче, а не демонстрирања књижевнотеоријског знања или кокетирања са читаоцима. У прилог томе иде и податак да је према мишљењу жирија Лондонског сајма књига 2016. године уврштена међу десет најзанимљивијих младих европских писаца.

Румена Бужаровска се бави и књижевним преводом са енглеског на македонски језик (Куци, Капоте, Буковски). Тренутно је запослена као доцент америчке књижевности на Филолошком факултету у Скопљу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biblioteka moj muz trejler

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.277.144 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)