Ђорђевић: У 2017. години још 1.100 радних места у Војсци Србије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ђорђевић: У 2017. години још 1.100 радних места у Војсци Србије
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
22.04.2017 | 0 коментар(а)



Министар одбране Зоран Ђорђевић најавио је вечерас у Београду да ће Војска Србије (ВС) ове године примити у радни однос још 1.100 професионалних војника.

Министар је то рекао у Дому Гарде, где су он и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић приредили пијем поводом Дана Војске Србије, 23. априла.

Свечаности су присуствовали изасланик председника Републике Мирослав Латиновић, представници Владе, Министарства одбране и Војске Србије, цркава и верских заједница, дипломатског и војно-дипломатског кора у Србији и други гости.

Министар је празник честитао свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који извршавају све постављене задатке, пружају помоћ локалним властима и становништву када је то потребно, организују и изводе вежбе на домаћим и страним полигонима, представљајући, како је рекао, "државу и народ на најбољи начин".

- Наши припадници непрекидно су ангажовани у Копненој зони безбедности и на граници, заједно с припадницима МУП-а, пружајући свој максимални допринос као носиоци задатака у решавању мигрантске кризе - истакао је Ђорђевић.

- Данас са поносом кажемо да смо у Европи у врху земаља по бројности у мировним мисијама под окриљем УН и ЕУ. Тренутно се у мировним мисијама налази 328 наших припадника, присутни смо у 10 земаља у оквиру 11 мировних мисија, под окриљем УН и ЕУ - рекао је министар одбране.

Ђорђевић је рекао да "Србија следи политику војне неутралности која јој омогућава активну сарадњу са свима, а припадници Војске Србије учествују на билатералној и мултилатералној основи на вежбама у земљи и иностранству, са припадницима оружаних снага свих партнерских земаља, са Руском Федерацијом, Сједињеним Америчким Државама, земљама региона, као и у вежбама у оквиру НАТО и Програма Партнерство за мир".

- Војска је - наставио је он - "незаобилазан чинилац научног, технолошког и сваког другог вида развоја Србије", а Министарство одбране је "предводник у овој области, као неко ко је препознао потребу непрестаног учења и усавршавања, што смо и доказали уговором о дуалном образовању са Министарством просвете" чиме се жели да се систем одбране употпуни, и попуни младим људима који ће имати праксу у Војсци Србије.

- Министарство одбране и Војска Србије - рекао је Ђорђевић - омогућава младим људима да добровољно служе војни рок што су они прихватили у великом броју, са жељом да се потом и радно ангажују у Војсци Србије, те је ове године обезбеђено још 1.100 таквих радних места.

Министар је рекао да је Влада Србије "створила стабилне услове и здраву основу за повећање стандарда наших припадника", а уложени су и "велики напори у погледу опремања, осавремењавања и модернизације Војске Србије" што ће се чинити и убудуће.

Ђорђевић је навео опремање РВ и ПВО, а као и Копнене војске савременим артиљеријским оруђем и опремом, и предстојећи завршетак опремања првих 1.500 војника "најсавременијом опремом за брзо реаговање" што ће се наставити да би "сваки наш војник био већ сада војник 22. века".

Министар одбране је рекао да је модернизација војске условљена развојем домаће наменске индустрије која је "с правом препозната као покретач целокупне привреде Србије".

- Та предузећа "успели смо да консолидујемо и данас она послују без дугова, плаћају све порезе и доприносе. Извоз наменске индустрије прошле године увећан је три пута у односу на 2012. годину, док се ове године очекује 20 одсто већи извоз него претходне - рекао је министар, додавши да је зато Влада одлучила да инвестира у наменску индустрију 43 милиона евра, што ће донети нова радна места, раст производње и повећање извоза.

Министар је за подршку и сарадњу захвалио свим државним органима и институцијама и свим партнерима ван Министарства одбране и Војске Србије, "нарочито Влади и председнику Републике Србије, као и свим припадницима страних армија са којима су, кроз заједничке вежбе, припадници нашег система одбране стекли нека нова искуства и пријатељства", пише саооштењу Министарства.

Војска Србије празнује 23. април у знак сећања на дан када је 1815. године донета одлука о подизању Другог српског устанка за ослобођење Србије од Османског царства, што је касније омогућило стварање модерне српске државе.

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.787.022 посета
Тренутно на сајту: 293 посетилац(a)