Вучић: Да пожуримо са променама у образовном систему 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Да пожуримо са променама у образовном систему
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
06.12.2016 | 0 коментар(а)



Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је Србији потребна промена у образовном систему како би економски раст био одржив.

"Без промена у нашем образовном систему, наш данашњи економски раст биће одржив следеће године, можда и 2018, али већ 2019. године почећемо да ’клецамо’.

Зато је важно да са тим пожуримо", рекао је Вучић у парламенту.

Говорећи о дуалном образовању, Вучић је напоменуо да то није прича ни за годину дана, ни за пет година, те да то неће бити уведено у већинском делу просветног система ни за десет, 15 година, али је важно да постоји што већи обухват кроз дуално образовање, јер ће то значајно за српску привреду и економски раст.

"Вазан је темпо којим идемо. Нисам чак видео да је то изазвало велику пажњу када је генерални секретар швајцарске привредне коморе дошла овде. Код привредника јесте, али у политичкој јавности то нажалост никога није занимало", приметио је Вучић.

Он је додао да се сада организује и обука родитеља, јер и они морају да знају шта деци да говоре по том питању.

Такође, сада се први пут, каже Вучић, организују консултације са локалним самоуправама, са тржиштем рада и привредним коморама како би се проценили капацитети.

Вучић је објаснио да се то спроводи да не бисмо школовали хиљаде менаџера који су нам непотребни, а да нам при томе недотаје хиљаде, варилаца, столара. . .

"Мислим да су то пресудне ствари за економски напредак Србије", истакао је Вучић.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.109 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)