Литерарни конкурс за 28. фестивал „Деца међу нарцисима“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Литерарни конкурс за 28. фестивал „Деца међу нарцисима“
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
22.02.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Спорски центар Чајетина организује 28. фестивал „Деца међу нарцисима“

који ће се одржати од 21. до 23. маја у Чајетини и Златибору, пише на сајту ове општине.

Овај фестивал, уз подршку реномираних писаца, промовише дечје стваралаштво, машту и креативност, а организатори се сваке године старају да у лепом окружењу окупљају и зближавају децу из разних крајева наше земље.

Није лако једну манифестацију неговати две деценије. Спортски центар у Чајетини то успева са фестивалом посвећенiм најмлађима пуних 28 година, још од почетне идеје песника Михаила Ћуповића који је осмислио манифестацију. Он је уз помоћ бројних дечјих писаца, као што су Драган Лукић, Љубивоје Ршумовић, Добрица Ерић, Радомир Андрић, Слободан Станишић и многи други, оплемењивао стиховима, уз дружење, тај нежни дечји свет, а Спортски центар до данас није одступио од  мисије промовисања дечјег стваралаштва.

Ове године, по 28 пут у организацији Спортског центра Чајетина, организује се дечји фестивал „Деца међу нарцисима“ у оквиру кога је расписан и литерарни конкурс. Теме за конкурс бирао је кум Фестивала, Тоде Николетић, популарни стваралац за децу који је написао око 20 књига за наше најмлађе, каже Горица Станић, СЦ Чајетина.

На литерарном конкурсу могу учествовати ученици од 1. до 8. разреда са подручја Републике Србије, а теме су следеће:

- Да имам крила

- Где станује срећа

– На облаку снова

– Велики снови у малим ципелама

– Како се расте од песме

– Под кишобраном стихова

– Научићу да волим

– Смеховито-лековито и

-Под сунцобраном детињства.

Новина ове године је да смо формирали Организациони одбор фестивала тако да ћемо са мноштвом нових идеја и предлога покушати да овај фестивал подигнемо на још виши ниво. Трајање фестивала је од 21.-23. маја и сва три дана очекује нас богат програм за све узрасте. Истакла бих последњи дан када ће бити проглашење најбољих радова овог литерарног конкурса, дружење са песницима, „дружење“ са диносаурусима  и коктел у Дино парку на Златибору, као и читање најбољих радова. Оно што је занимљиво је да ће гост на завршном дану фестивала бити текстописац и композитор за децу, Мари Мари“, додаје Горица Станић.

Ауторе најбољих радова очекују и бројне лепе награде као што су викенд на Златибору и Врњачкој бањи, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге а биће додељена и колективна награда за ученике  школе која буде послала највише радова. За награђене учеснике који нису са територије општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награде последњег дана Фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору. Адреса на коју се шаљу радови је: Спортски центар Чајетина, Краља Александра Карађорђевића бр. 3, 31 310 Чајетина са назнаком за литерарни конкурс. Радови се могу слати и електронским путем на мејл: domomladine8@gmail.com  , а последњи  рок приспећа радова је 24. април текуће године.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LITERARNI KONKURS DECA MEDJU NARCISIMA FESTIVAL CAJETINA ZLATIBOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.830.892 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)