Чекали пут, добили само пешачку стазу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Чекали пут, добили само пешачку стазу
Trenutno na sajtu: 569       |       Podeli:
24.04.2018 | 0 коментар(а)



Сјeница - Селом Долићи на Пештеру коначно прошао коловоз, али су мештани незадовољни.

Немогуће мимоилажење аутомобила, а асфалт пуца и већ је пун рупа.

Дуго су житељи пештерског села Долићи чекали на асфалтни пут, и коначно су га дочекали прошле јесени. Иако сада знатно брже и лакше својим возилима и запрегама стижу до својих кућа, многи од њих зову медије и жале се да су изиграни и да нису добили пут каквом су се надали. Коловоз је, кажу, преузак, као пешачка стаза, и уз све то, већ током прве зиме на више места је попустио.

,,Пут је толико узак да кад се сретну два путничка возила, једно мора да се склони, обично у блато, а дешава се и да се заглави, па онај други мора да га извлачи. А тек кад се сретну камион и аутобус... Не знамо зашто су нам општинари, ако су већ одлучили да нам помогну, градили овако узан пут, вероватно се штедело на материјалу и новцу. Прошла је само једна зима, а већ су се појавиле прве рупе. Дај боже да асфалт издржи пет година", истиче се у писму које је нашем дописништву у Новом Пазару послала група житеља Долића.

Занимљиво је да је пут Карајукића Бунари - Долићи, у дужини од шест и по километара, комплетно насуо и припремио за асфалтираље Нуман Нуце Бајрамовић, познати градитељ у Русији, који је за ове радове из свог џепа издвојио 120.000 евра. Он у Долићима има велику фарму говеда. Желео је да помогне мештанима, али и да асфалт стигне и до његове фарме, од центра села удаљене три километра. Међутим, пут је стигао само до продавнице у центру села.

,,Траса коју је насуо Бајрамовић је "по пропису" и више него дупло је шира од ширине асфалта који је постављан средином пута. Наоколо је набачен некакав слој шута, који се зими често раскаља. Зашто асфалт није пратио ширину насутог коловоза?", питају се мештани Долића.

Председник општине Сјеница Хазбо Мујовић каже да је локална самоуправа урадила само шест и по километара пута до Долића, чија је ширина три и по метра.

,,Због мале фреквенције саобраћаја, а и да би уштедели новац за путеве до неких других села, одлучили смо се за ову ширину. Боље је да пут стигне до свих делова Пештера, макар и ужи, него да уопште не стигне или да се чека годинама", истиче први човек Сјенице, и додаје да је асфалтирање пута Карајукића Бунари - Долићи коштало 40 милиона динара.

Сеобе

Иста ширина асфалтног коловоза је и на путевима до неких других пештерских села, Дунишића и Житнића, на пример, и нема никаквих проблема, нити се мештани жале. Сличне ширине су и сеоски путеви широм Србије. Око асфалта су широке банкине. Ако и наиђу два већа возила, једно се мало склони и сви прођу без проблема. Асфалтираћемо ускоро и три километра пута до фарме Нумана Бајрамовића. Наш циљ је да са скромним буџетом стигнемо и до најзабитијих села и зауставимо сеобе које попримају озбиљне размере - додаје Мујовић.

Општина све финансирала

Неки од мештана Долића тврде да су дали новац за изградњу пута и да не знају колико је прикупљено и где су њихове паре завршиле.

,,Нико из општине није никада с мештанима Долића разговарао о прикупљању новца за пут, нити је уз наше знање и одобрење прикупљан било какав новац. Да ли је неко прикупљао паре или није, не знам, надам се да ће то утврдити надлежни државни органи, али знам да је општина урадила пут, комплетно га платили и да из Долића у општину нико није донео ни динара", објашњава Мујовић.

Вечерње новости, М. Нићифоровић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.318.564 посета
Тренутно на сајту: 570 посетилац(a)