Почиње "Златарфест", ватромет, концерти, спортска надметања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Почиње "Златарфест", ватромет, концерти, спортска надметања
Trenutno na sajtu: 797       |       Podeli:
27.07.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Пети по реду „Златарфест“, манифестација која има за циљ да промовише привредне

и туристичке потенцијале општине подно Златара, почиње вечерас. Након званичног отварања следи концерт Ане Кокић и Жељка Шашића, док ће дан касније наступити Маринко Роквић и Црвена јабука.

„Златарфест“ ће и ове године објединити низ традиционалних мини - манифестација. Део програма биће одржан у кањону Увца, док ће вечерње садржаје употпунити богат музички програм на тргу Петра Бојовића.

У оквиру “Златарфеста” биће одржано и припремање традиционалних јела, а предвиђено је и такмичење у спремању златарске чорбе. У суботу на Радоинском језеру биће организовано традиционално сплаварење и игре без граница на води.

На програму су и Сабор певача извика и смотра фолклора и народног стваралаштва, као и изложба народних рукотворина, старих заната и меда „Златне руке Златара“. Хотел „Панорама“ на Златару биће домаћин предавања на тему „Развој туризма општине Нова Варош“.

Овогодишњи “Златарфест” употпуниће и бројна спортска дешавања и то Меморијални турнир у уличном баскету “Бранко Грбић”, затим турнир у малом фудбалу “Жељко Мартиновић Пепо” и други Куп Златара у обарању руке – истиче директорка ТСЦ”Златар” Роса Јаковљевић.

Сви аранжмани у време ове манифестације на Златару су одавно распродати тако да угоститељи и хотелијери задовољно трљају руке. Иначе, лане је ову општину у данима “Златарфеста” према подацима Туристичке организације у просеку дневно посетило више од 10.000 гостију, а организатори се надају да ће и ове године ситуација бити слична.

“Златарфест” почиње вечерас а сви пропратни догађаји одвијаће се до 30. јула. Ова манифестација сматра се највећом и најуспешнијом у овом делу Србије.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.963 посета
Тренутно на сајту: 797 посетилац(a)