Нови раскол у ДС: Шуле хоће Јанковића, Војвођани за Јеремића! 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нови раскол у ДС: Шуле хоће Јанковића, Војвођани за Јеремића!
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
17.01.2017 | 0 коментар(а)



Борислав Новаковић, шеф посланичке групе Демократске странке у покрајинском парламенту, подржао је председничку кандидатуру Вука Јеремића,

а поред тога је об¬ћао да ће му обезбедити подршку војвођанских одбора током кампање, сазнаје „Ало!”.

Како сазнајемо, Новаковић је Јеремићу понудио да излобира локалне одборе у Војводини, који би требало да организују конвенције Јеремићу. Он је, према речима наших извора, већ контактирао демократе у Бачкој Паланци, Бачу, Новом Бечеју, Оџацима, Белој Цркви, Малом Иђошу, Жабљу, Беочину и Тителу.

- За то користи личне контакте и зове људе које познаје и са којима је у добрим односима. Странци су почели да се јављају из локалних одбора са информацијама да је Новаковић тражио да користе страначку инфраструктуру како би Јеремићу организовали конвеције - каже наш извор и додаје да не очекује да се демократе одазову Новаковићевом позиву, јер неће ићи против политике странке да подржи заштитника грађана Сашу Јанковића.

Како каже наш извор, Новаковићеви контакти са Јеремићем трају већ дуже време, а то би га могло коштати места у Демократској странци.

- Већ је двоје чланова Извршног одбора партије обећало да ће затражити да се Новаковић избаци, али остаје да се види да ли ће предлог који ће бити истакнут данас бити усвојен - додаје наш извор.

Новаковић за „Блиц“ каже да је чиста гупост информација да је контактирао са одборима и тражио организовање конвенција. Он додаје да се процес подршке Јермеићу одвија независно од његовог става.

- Мој је утисак да чланство ДС-а осећа да Вук Јеремић има победнички потенцијал. Руководство може да мудрује, али већ сада је ја-сно да ће чланство и симпатизери доминантно подржати Вука Јеремића - каже Новаковић додајући да први пут чује да ће бити затражено његово избацивање.

Он такође истиче три разлога зашто је подржао Јеремића.

- Не постоји ниједна идеја, нити програмски став који заступа Јеремић, а да то одступа од оног што осећа и мисли сваки демократа. Друго, Саша Јанковић нема широку подршку. Њега ће подржати изазито грађански и проевропски бирачи и нико више. Истраживања показују да Јеремић сигурно улази у други круг, а својим политички профилом и личним квалитетима има способност да привуче гласаче оних кандидата који нису ушли у други круг - каже Новаковић.

Он као трећи разлог за подршку истиче то што је Јанковић интровертан, а како каже, он не зна да комуницира са људима.

- Јанковић је озбиљан, одговоран, и компетентан кандидат, али је веома интровертан, затворен у себе. Ужасно је рискантно улазити у кампању са кандидатом који не уме да комунуцира са људима - истакао је Новаковић.

Он такође сматра да сваки члан ДС-а има право да подржава кога хоће и скупља подршку, јер Главни одбор још није донео одлуку кога странка подржава, већ ће се то догодити крајем јануара.

Извор: Ало, М. Станић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.740 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)