Кошаркашки клуб „Металац” обележава 70 година постојања 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кошаркашки клуб „Металац” обележава 70 година постојања
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
02.02.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Кошаркашки клуб Металац у Ваљеву обележава ове године 70 година постојања и успешног такмичења.
Пријеме кошаркаша, фото: ГЗС

Прву званичну утакмицу одиграо је у Чачку против КК „Борац” сада већ далеке 1948. а свих ових година такмичио се у готово свим ранговима. Свој дугогодишњи сан Металац је ипак остварио 1973. када се пласирао у Прву Југословенску савезну лигу и успео да победи најпознатија имена југословенских клубова кошарке, између осталог сплитску Југопластику, сарајевску Bосну, Партизан и Црвену здвезду.

Поводом овог великог јубилеја представнике клуба и играче примио је градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић који је рекао да је Металац све ове године био и остао носилац врхунског спорта у Ваљеву и обећао да ће град из средстава намењеним спорту и даље подржавати овај клуб не само у години јубилеја и са жељом да оствари најзавиднији резултат.

„Посебно желимо да школа Металца постане извор младих кадрова и да даље успешно представља спортско Ваљево”, каже Гвозденовић.

Градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић и председник КК „Металац” Душко Ђукановић, фото: ГЗС

Председник Кошаркашког клуба „Металац” Душко Ђукановић реакао је овом приликом да на путу успеха и обележавања јубилеја овај клуб је успео да преживи и најтежу годину од свог постојања у сезони 2016/2017. када је клуб остао без играча, управе и дугом од 4.000 евра. Сада је уз подршку града Ваљева, подршке спонзора и публике моги од ових проблема су решени и клуб наставља успешно да се такмичи у кошаркашкој лиги Србије и на путу је да у њој оствари и највише резултате.

Вели јубилеј КК „Металац” од значаја је не само за клуб већ и за кошаркашки спорт у Србији и региону и клуб ће га обележити на јесен ове године, одржавањем великог кошаркашког турнира у Ваљеву уз учешће најпознатијих кошаркашких клубова из наше земље и иностранства.

Ј. Стојић/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.303 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)