Oткривамо: Детаљи извештаја Ане Брнабић поводом 100 дана рада владе 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Oткривамо: Детаљи извештаја Ане Брнабић поводом 100 дана рада владе
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
12.10.2017 | 0 коментар(а)



Влада Ане Брнабић биће прва која ће још од избијања глобалне кризе 2008. ову календарску годину

завршити са вишком у државној каси. То јој омогућује да сто дана свог кабинета обележи повећањем плата и пензија.

За колико ће се новчаница и којих повећати зараде не зависи само од одлуке премијерке и ресорних министара, већ и става Међународног монетарног фонда. Али је чињеница да ће 14. октобра, када буде подносила извештај о сто дана рада Владе, Брнабићева имати кеца у рукаву. Ако је судити по стању у буџету који је последњег дана августа имао суфицит од 66,2 милијарде динара (скоро 550 милина евра), неке јавне службе можда могу очекивати и значајније повећање прихода. Према проценама Фискалног савета, чак и када се у децембру подмире рачуни, државна каса ће бити у плусу од око 20 милијарди динара. После деценију минуса, ово је приход, а да није добијен из приватизација.

 

Фото: Блиц, РАС Србија

И док се чека на објаву за многе најбитније ставке премијеркиног извештаја о платама и пензијама, “Блиц” открива шта ће још Брнабићева навести као постигнућа свог кабинета у првих сто дана. Судећи по радној верзији извештаја, доста пажње посвећено је економији, односно пољопривреди, образовању и дигитализацији. Међутим, осим побројаних пројеката, закона, започетих послова и улагања, може се слободно рећи већ сада, да осим плуса у буџету, Брнабићева има још три ставке које ће обележити њен мандат - увођење програмирања као обавезног предмета у пети разред, напредовање на листи конкурентности, коју објављује Светски економски форум (Србија је напредовала за 12 места и данас је на 78. месту) и завршетак радова на Музеју савремене уметности и то после 10 година реконструкције, а биће отворен 20. октобра.

 

Извор: Блиц, Жељка Јефтић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.993 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)