У „Леонију" већ ради 900 радника, за две године посао за 5.000 Краљевчана 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У „Леонију" већ ради 900 радника, за две године посао за 5.000 Краљевчана
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
22.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - У присуству председника Србије Александра Вучића, члана Борда директора ,,Леони групе“ Мартина Штутема

амбасадора Немачке у Београду Томаса Шиба, градоначелника Краљева др Предрага Терзића  и других  званичника,11.октобра 2018.године у Краљеву је почела изградња фабрике ,,Леони“, четврте у Србији, после Прокупља, Милошишта и Ниша.За непуну годину и по на Ратарском имању,на 45.000 квадратних метара, изграђено је импозантно фабричко здање у којем се већ производе кабловски сетови за ,,Мерцедес бенц“. На самом објекту  изводе се  ситнији завршни радови што значи да ће рок за завршетак Фабрике-крај првог квартала 2020.године,бити испоштован.

У међувремену, завршена је приступна саобраћајница из улице Јована Дерока, паркинзи, помоћни објекти а при крају је изградња кружног тока на Ибарској магистрали код фабрике ,чиме се обезбеђује  краћи излазни пут на ову саобраћајницу.Са овом фабриком Краљево улази у породицу светских гиганата у производњи компонената за аутомобилску индустрију, који у 31 земљи света у свом стопроцентном власништву има 93 фирме са више од 85.000 запослених.

Сукцесивни пријем радника

Први конкурс за раднике расписан је половином јула 2018.године, с тим што је најпре попуњена управљачка структура и стручни кадар.Обука је обављана у Нишу, Прокупљу и Румунији и тренутну у фабрици ,,Леони“ у Краљеву ради око 900 радника.План је да  до   2023. Године у овој фабрици буде запослено 5.000 радника.

Треба рећи да је локална самоуправа у потпуности испоштовала динамику промена урбанистичких планова, као и друге обавезе које је преузела у реализацији ове  капиталне инвестиције од изузетног значаја за Краљево и цео  краљевачки регион.

Према речима  градоначелника Краљева Предрага Терзића овом инвестицијом град на Ибру решава проблем незапослености и добија шансу да привредно напредује након неколико деценија економског заостајања и пропадања.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KRALJEVO LEONI PREDRAG TERZIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.047 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)