Čestitke i od ministra Selakovića: Čačanski učenici poneli priznanje Zlatno srce za humani podvig mladih prema starima 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Čestitke i od ministra Selakovića: Čačanski učenici poneli priznanje Zlatno srce za humani podvig mladih prema starima
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
27.04.2023 | 1 коментар(а)



Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković otvorio je juče deveti



Festival međugeneracijske saradnje i solidarnosti "OKej", koji se ove godine održava pod sloganom Mesto susreta prijatelja", poručivši, pored ostalog, da starijima treba omogućiti dostojanstveno starenje, a mladima dati priliku za razvoj.
"Razvoj i poštovanje različitosti, tolerancija i zajednički život, uvažavanje i razumevanje, čine temelj međugeneracijske solidarnosti i saradnje", rekao je Selaković.

 On je tom prilikom istakao da se nalazi u najboljem društvu, onih koji su ovu zemlju gradili i stvarali, najstariji sugrađani, i onih koji će Srbiju tek da grade i nadgrađuju, u čijim rukama država ostaje, a to su mladi.

Selaković je poručio da festival međugeneracijske saradnje promoviše vrednosti kao što su poštovanje, saosećanje, empatija i vrednosti porodice.

"U ovom trenutku, kao čitavo društvo, ne samo da treba da se zamislimo, već vrednost na kojoj treba da radimo najviše, u porodici se sve započinje i sve završava, u porodici se uče budući ljudi, deca, ličnosti najviše poštovanju i saosećanju i empatiji", naglasio je ministar i podsetio da su nas "krize naučile da je u porodici spas".

Podsećajući da starije osobe predstavljaju ogroman resurs znanja i iskustva u svakom društvu, ministar je istakao koliko je važno da se čuvaju veštine i mudrost starijih kroz prenošenje znanja i veština između generacija.

"Potrebno je da učimo jedni od drugih, ali ne samo kada je reč o poslovima kojima se bavimo, već i toleranciji, međusobnom poštovanju, uvažavanju, podršci, da shvatimo da jedni bez drugih ne možemo", rekao je on.

On je dodao da "na mlađima svet ostaje i da je to jedna velika istina".

"Međutim, današnjeg sveta ne bi bilo bez starijih generacija koje mi poznajemo, ali i svih onih pre njih, koji su pomerali granice u svakoj oblasti ekonomiji, nauci, umetnosti, sportu", naglasio je Selaković.

On je dodao da jedan ovakav festival značajno doprinosi izgradnji društva u kojem će, prema njegovim rečima, vrednost koju nosi svaka generacija, biti jednako prepoznata.

Otvarajući festival, ministar je čestitao osnovnoj školi Filip Višnjić, koja je ove godine nosilac OKej medelje za doprinos unapređenju brige o starim ljudima, kao i učenicima iz Čačka koji su poneli priznanje Zlatno srce za humani podvig mladih prema starima.

 

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SELAKOVIC CACAK UCENICI PODVIG

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Marija

    Veliki mladi hrabri Čacani.Ovakva velika dela I netreba zaboraviti.Svaka čast za one koji nezaboravljaju.Deco vi ste ponos i radujte se.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.465.732 посета
    Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)