Илић: Не водим политику "транге франге" 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Илић: Не водим политику "транге франге"
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
22.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић, изјавио је данас да он не води политику "транге франге", као што је, како каже, рекао премијер Србије Александар Вучић,



додаjући да Српска напредна странка (СНС) ниjе испоштовала коалициони споразум.

Илић jе на коференциjи за новине, после седнице Председништва и Извршног одбора у Чачку рекао да га у СНС сада сматраjу као чврстог преговарача па желе да га промене и на чело НС доведу неког другог "ко ће им бити послушан".

"СНС није испоштовала коалициони споразум и доворе са НС. Испоштовали су муфтију, Мађаре и неке који нису у странци. Највише ме заболело што су рекли да су нам поклонили пет мандата. СНС више није исти, јер је окупио око себе цео ДОС, Ђиласа, Динкића, Триван. Сада су код њих сви из времана од Слобе до ДОС-а, као и Слобин ојачан кадар и то одлично функционише", нагласио је Илић.

Он каже да су на помолу председнички избори, а можда и парламентарни.

"Ако се Александар Вучић кандидидује за председника Србије нећемо га подржати све док нам се не извини. Са Томиславом Николићем имамо добру сардању и док је он водио странку, све договорено је испоштовано", рекао је Илић.

"Донели смо закључак да више немамо времена да се бавимо том коалицијом. Бавимо се се шта ћемо и куда када се избори распишу. Тражимо оне који ће нас поштовати као партнера и сарадникс у једном заједничком послу", нагласио је Илић.

Он је истакао да је цела прича почела после његовог гостовања на шабачкој телевизији, где је поменуо брата премијера Србије, Андреја Вучића, за кога тврди "да иде и врбује наше људе".

Узели су нам посланицу Дубравку Филиповски, каже Илић, која је како истиче "у НС добила десет пута више него што је вредела".

Илић тврди и да му је седам дана након формирања Владе Србије, Вучић лично понудио место у Коридорима Србије, али да су затим уследила разна одлагања.

"Нисам тражио то место, лично ми је понудио. Нисам заинтересован за било какву функцију. Сада нећемо излазити из коалиције, подржавећемо све оно што је паметно и добро, не желимо да рушимо коалицију", рекао је Илић.

Према његовим речима, на Вучићу је да направи неке промене у влади после овога или да објасни грађанима.

"На локалу се не мешамо, општински и градски одбори самостално одлучују. Вучићу желим много успеха и захваљујем се на сарадњи. Према мени је био врло коректан, али они око њега су га тровали да га мрзим, да му радим испод жита. Доступан сам му био 24 сата. НС је била најкоректнија у коалицији", нагласио је Илић.

Лидер НС је рекао да у коридорима "влада криминал" и да извештај комисије коју је формирала министарка Зорана Михајловић, није објављен у јавности

"Извештај је веома интересантан. Било би добро да премијер прочита тај извештај. Отворена је деоница аутопута који није завршен", каже Илић.

Илић: Шешељ је "тата" земунском клану

Илић је конференцији за новинаре показао фотографије на којима су загрљени министар здравља Златибор Лончар и члан земунског клана Душан Спасојевић.

Он тврди да су фотографије снимљене у ресторану у Шилеровој улици.

"Имам још доста фотографија и жао ми је што су ми обили ауто и украли фотографије на којима су Ненад Чанак и Војислав Шешељ, који је тата замунског клана, а после тога је побегао у Хаг да би се склонио", истакао је Илић.

Илић тврди да су због фотографија које поседује недавно покушали и убиство на њега.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.104 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)