Највеће плате у општини Лучани, најниже у Ивањици и Ариљу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Највеће плате у општини Лучани, најниже у Ивањици и Ариљу
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
28.03.2018 | 0 коментар(а)



Просечна нето плата исплаћена запосленима на територији општине Ивањица у јануару

месецу ове године била је скромних 37.181 динар, док је бруто зарада износила 50.942 динара. Ивањичани су са оваквом месечном принадлежности пали на последње место листе 12 посматраних градова и општина у суседству и непосредном окружењу, иако су у односу на децембар 2017. плате веће за 3.503 динара односно 10,4 одсто. На претпоследњем месту сада су радници у Ариљу са просеком од 37.357 динара.

Највише плате у јануару ове године у посматраном региону имали су запослени у суседној општини Лучани, чак 50.125 динара. На другом месту су радници у Ужицу са 48.106, следи Горњи Милановац са 45.366, Чачак са 43.581 и Краљево са 43.281 динар по запосленом.

Средину табеле предводе радници у Сјеници са 42.476, иза њих је Пожега са 42.343 и Рашка са 41.221 динар.

Доњи део листе предводе запослени у Новој Вароши, који су у јануару примили по 41.016 динара. Иза њих су Новопазарци са 38.423, Ариљци са 37.357 и Ивањичани са просеком од већ поменутих 37.181 динар.

Просечна нето плата у Србији исплаћена у јануару 2018. износила је 50.048 динара – 422 евра, што је за 2,4 одсто више у односу на децембар.

Према саопштењу Републичког завода за статистику, од почетка ове године истраживање о зарадама заснива се на подацима из обрасца Пореске пријаве за порез по одбитку. Просечне зараде израчунавају се на основу износа обрачунатих зарада за извештајни месец и броја запослених који је изражен еквивалентом пуног радног времена.

Обухваћени су сви пословни субјекти који су Пореској управи доставили електронски попуњен образац пореске пријаве ППП-ПД са обрачунатим зарадама, као и све категорије запослених за које су послодавци, тј. пословни субјекти, Пореској управи доставили електронски попуњен образац пореске пријаве ППП-ПД са обрачунатим зарадама.

„У истраживању о зарадама, а у складу са Законом о раду и Законом о порезу на доходак грађана, под зарадом се подразумевају све исплате запосленима на које се плаћају припадајући порези и доприноси. Зараду чине:

– зараде запослених у радном односу, укључујући накнаде за дежурства, за рад ноћу и по сменама, недељом и празником; накнаде за исхрану у току рада и за неизвршене часове рада (годишњи одмор, плаћено одсуство, празници, боловања до 30 дана, одсуство због стручног усавршавања, застој у раду који није настао кривицом радника), регрес за коришћење годишњег одмора, награде, бонуси и сл.;

– накнаде за рад запослених ван радног односа (по основу уговора о обављању привремених и повремених послова).

Зарадом се не сматрају накнаде по основу уговора о делу, накнаде за боловања дужа од 30 дана, накнаде трошкова запосленима за долазак на посао и одлазак са посла, за време проведено на службеном путу у земљи и иностранству, накнаде за смештај и исхрану током рада и боравка на терену, отпремнине запосленима при одласку у пензију или за чијим је радом престала потреба, једнократне накнаде у складу са социјалним програмом, накнаде трошкова погребних услуга и накнаде штете због повреде на раду или професионалног обољења, јубиларне награде, солидарне помоћи, као ни остала примања за која се не плаћају порези и доприноси”, наводи се у саопштењу Републичког завода за статистику.

 

Инфо лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.760.810 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)