Летња радионица ’’Овчарско - кабларска бајка’’ 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Летња радионица ’’Овчарско - кабларска бајка’’
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
17.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру летњег програма које организује Градска бибилиотека 'Владислав Петковић Дис', за најмлађе

суграђане одржане су радионице под називом ’’Овчарско - кабларска бајка’’.

Радионице које су посвећене упознавању нашег краја и Овчарско кабларске клисуре, одржане су 15. и 16. августа 2017. године у ’’Библиокутку’’ и на простору Овчарско кабларске клисуре.

Аутор презентације професор Владимир Мајсторовић, један од најбољих едукатора Србије, путем интерактивне видео презентације, деци узраста од 1-6. разреда, уз асистенцију библиотекара Јелене Дуковић, Маријане Лазић и Владимира Симића, одржао је предавања на тему природних и антропогених вредности Овчарско-кабларске клисуре.

Кроз једну врсту путописне приче, деца су прво могла да се информишу, а сутрадан и да се конкретно на терену упознају са природним вредностима, културно-историјским споменицима и знаменитостима заштићеног природног подручја Овчарско-кабларске клисуре.

Деца су током излета посетила и упознала се са Овчар бањом, истоименом ХЕ, манастирима Благовештење и Никоље. Туристичка организација Чачак је за малишане организовала вожњу бродићем на реци Западној Морави, где им је професор Владимир Мајсторовић говорио о значају клисуре и разлозима звог чега је овај простор под заштитом државе као предео изузетних одлика прве категорије.

На крају излета у ’’Учионици у природи’’, која се налази поред Планинарског дома, организован је квиз како би радионичари проверили новостечена сазнања.

Радионица је по називу књиге Раше Попова, у издању Издавачке куће ’’Пчелица’’, понела назив ’’Овчарско - кабларска бајка’’. На крају радионице, представници ’’Пчелице’’ даровали су деци примерке књиге ’’Овчарско - кабларска бајка’’, која је добила награду за најбољу књигу за децу и младе ’’Душан Радовић’’, на Међународном салону књига у Новом Саду.

Велику подршку у реализацији овог излета Библиотеци су пружили пекара „Понс“ дарујући слана и слатка пецива за малишане , Туристичка организација Чачак.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.765.142 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)