Нови простор у ПУ “Невен” скратио листу чекања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нови простор у ПУ “Невен” скратио листу чекања
Trenutno na sajtu: 588       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – Предшколска установа Невен богатија је за нови простор од 66 метара квадратних

чијим опремањем је омогућен упис већег броја малишана јасленог узраста што ће смањити листу чекања за двадесеторо деце, казала је директорка Јасна Којадиновић.

“Пројекат реконструкције простора и његово привођење намени реализован је захваљујући министарству за популациону политику и демографију од кога смо добили око пет милиона динара. Осим реконструкције простора, средства су утрошена за намештај, средства за рад као и за уређење дворишта коме су недостајале справе”, казала је директорка.

У овом тренутку предшколска установа броји око 600 малишана а у свим групама постоје листе чекања.

“Ако наставимо оваквим интензитетом да проширујемо капацитете, надам се да ћемо моћи да све малишане упишемо у нашу предшколску установу. У септембру следеће године нас очекује реализација новог пројекта који финансира ЕУ уз подршку министарства просвете који је за нас веома значајан. Овај пројекат ће трајати две године и има три фазе”, истиче директорка.

Према њеним речима предшколска установа има велику подршку локалне самоуправе која значајно помаже рад кроз бројне пројекте, али и редовна плаћања свих принадлежности.

Директорка ПУ "Невен" Јасна Којадиновић у разговору са председником општине Лазаром Рвовићем и председником скупштине Борисом Мрдовићем, фото: ГЗС

Председник општине Прибој Лазар Рвовић је истакао да ће локална самоуправа наставити да подржава све активности предшколске установе како би обезбедили што боље услове најмлађим суграђанима.

“Надам се да ће се уз све мере популационе политике рађати више деце, а ми ћемо се потрудити да заједно са државом обезбедимо услове за њихово дружење, чување и образовање. Да би се све ово остварило морамо створити добар амбијент за живот у нашем граду и то је за нас приоритет. Полако се буди наша привреда, отварају се нова радна мест,а долазе нам и нови инвеститори, успоставља се ново тржиште рада где ће и плате морати да расту јер су већ поједина занимања дефицитарна. А све то радимо са циљем да млади људи храбрије ступају у брак и стварају ново потомство”, истакао је Рвовић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ VRTIC PROSTOR OTAVARANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.834 посета
Тренутно на сајту: 588 посетилац(a)