Менса Србије: Први пут тестирање за особе с инвалидитетом 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Менса Србије: Први пут тестирање за особе с инвалидитетом
Trenutno na sajtu: 532       |       Podeli:
18.04.2019 | 0 коментар(а)



Менса Србија први пут ће ове године омогућити особама са инвалидитетом да учествују у тестирању IQ,

које ће се одржати у суботу, 20. априла и биће бесплатно.

Ово је први пут у више од 20 година дугој историји Менсе Србије да се овакво наменско тестирање организује у нашој земљи. Циљ тестирања је и да се подигне свест о проблемима са којима се у свакодневном животу срећу особе у инвалидским колицима због непостојања приступних рампи и адекватних могућности за превоз.

Тестирање се одржава у просторијама Удружења младих и студената са инвалидидтетом (Ванђела Томе број 5), које имају прилагођен приступ особама које се крећу у инвалидским колицима.

До сада се за проверу коефицијента интелигенције пријавило 10 особа на е-маил УМСИ, а тестирање ће бити обављено у три групе, у терминима од 12, 14 и 16 сати.

Менса Србије је ово тестирање обезбедила у сарадњи са Удружењем младих и студената с инвалидитетом (УМСИ), Републичким удружењем студената са хендикепом (РУСХ), Удружењем параплегичара и квадриплегичара Дунав (УПИК Дунав) и Удружењем дистрофичара Београд, а више информација може се наћи на мејл адреси testiranje@mensa.rs или телефоном на број 064/133 9655.

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.995 посета
Тренутно на сајту: 533 посетилац(a)