Петковић: Стаматовићу претерао си, доста сам ћутао 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Петковић: Стаматовићу претерао си, доста сам ћутао
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
24.07.2017 | 0 коментар(а)



Ужице – Градоначелник Ужица Тихомир Петковић упутио је отворено писмо председнику општине
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, фото: ГЗС

Чајетина у којем каже да су Златибор великим учинили вредни Златиборци, али и Ужичани који су умели осмисле и реализују визију Златибора, коју како тврди Стаматовић нема. Доказ томе каже градоначелник Петковић је урбанистички хаос на Златибору. Петковић каже да је дуго ћутао а све зарад Ужичана који раде на Златибору, али и бројних Златибораца који своју кору хлеба зарађују у Ужицу. Кап која је прелила чашу каже Петковић је то што је Стаматовић функционере СНС Златиборског округа назвао руљом и хордом.

У отвореном писму се даље наводи:

"И поред чињенице да су речи које упућујете мени и грађанима Ужица препуне увреда, вулгарности, неистина, приземних и нижеразредних опаски ја се Вама обраћам бираним речима, баш онако како доликује градоначелнику Ужица, а Ужице је град који не зна и не дозвољава другачије. Али оставимо то по страни јер је то ствар Вашег избора, Вашег образовања, једном речју Ваше огледало.

Ћутао сам када сте неколико пута јавно претили да ћете забранити Ужичанима да користе воду са Сушичких врела као да је то Ваша дедовина а не опште добро свих грађана Србије.

Ћутао сам и када сте хтели да понизите градоначелника Ужица и Ужичане, организујући некакву конференцију о аеродрому Поникве, где сте Ви требали да седите са министрима, а градоначелник да буде учесник неког панела, иако сте врло добро знали ко је власник аеродрома, ко је са професором Кустурицом и председником Вучићем извео све инфраструктурне радове и изградио пристанишну зграду. Онда се напрасно, након 15 година, сетили аеродрома јер Вам је био потребан за изборну кампању.

Ћутао сам и када сте водили ратове са републичким функционерима а све у циљу прикривања незнања и бројних пропуста које сте чинили. Ћутао сам и поред оправданих критика људи из медија, својих партијских колега и бројних грађана Ужица, да вам ћутањем дајем за право за све неистине које сте изговарали. Ћутао сам због свих оних Ужичана који раде на Златибору и свих оних Златибораца који раде у Ужицу.

Али када сам видео, господине Стаматовићу, да сте себе прогласили највећим српским домаћином, да сте своју фотографију ставили раме уз раме са Карађорђем и Милошем Обреновићем, да сте постали експерт и за највећа светска питања, да сте са те висине, захваћени озбиљним политичким беснилом, нас остале од народа изабране представнике Пожеге, Ариља, Косјерића, Нове Вароши, Бајине Баште, Прибоја, Пријепоља и Ужица прогласили хордом и руљом, разумео сам да је враг однео шалу. Схватио сам да градоначелник Ужица више нема право да ћути.

Златибор су великим, уз велике Златиборце, учинили и велики Ужичани. Визионари. Они који су још од времена краља Александра до ових наших времена, умели да осмисле и реализују визију Златибора - највећег српског туристичког центра. који су умели да убеде највеће српске и југословенске функционере да подрже остварење те визије. То су чинили зато што су Златибор и Златиборце сматрали својим.

Верујем ни ти велики Ужичани, ни генерације захвалних Златибораца, нису могли ни слутити да ће једног дана на чело општине Чајетина доћи човек који ће ужичким градоначелницима, у маниру сеоских мудраца, држати политичке проповеди, позивајући их да се угледају на њега, који једини у Србији зна како треба радити. Нису могли слутити да ће понесен својом величином, прогласивши себе регионалним лидером, посећивати ужичка села, позивајући домаћине да напусте Ужице и прикључе се општини Чајетина јер ће после тога потећи мед и млеко.

Ужичко предузеће „Слога“ и ужички визионари су створили предуслове и отворили врата свима онима који желе да уложе средства то учине на овој планини јер им је то најпрофитабилнија инвестиција. Захваљујући томе дошла су златна времена за Златибор и то се не сме никада заборавити. Хвала Богу! На радост и корист свих грађана Златиборског округа!

Све оне стотине хектара атрактивне, народне земље (које су Вама предали ваши претходници на управљање) могле су се продати по веома високој цени. Нико вам не замера што сте продали ту земљу. Вама сви замерамо што сте агресивним саморекламирањем, себе прогласили творцем златног времена Златибора, никада не споменувши људе који то стварно јесу.

А посебно вас сви оптужујемо да сте творац урбанистичког хаоса на овој планини. Нико вам никада неће опростити оно ругло у центру, којег се стиде сви људи од укуса, а које неестетиком позива Златиборце да погађају који објекти, ком криминалцу, вашем пријатељу, припадају.

И сви вас оптужују што нисте рационално користили огроман новац који се слио у општинску касу од продаје народне земље већ сте, задужили Златиборце, највећи српски домаћине, кредитом од 750 милиона динара за изградњу гондоле. Тај кредит ће они вратити, увећан за 2 милиона еура камате. Узели сте крајње неповољан кредит, са каматом у висини еурибор 3 М + 5,97 % годишње , а Град Ужице користи кредит по камати у висини еурибор 3М + 1.78% годишње. Најстрашније је да је ваша општина већ за прошлу годину платила 550.579,07 Е по основу те камате, да плаћате закуп за складиштење дела опреме за гондолу, док већина опреме рђа по златиборским ливадама ,а да још нисте прибавили потребне дозволе за почетак градње.

 Није чудо да покушавате да сакријете своје катастрофалне пропусте у вези ове инвестиције и пребаците кривицу на државне функционере. Када народ сазна истину биће зло.

Да ли сте упознали ваш народ са извештајима надлежних ревизорских институција у којима сте оптужени за десетине незаконитих радњи? Да ли они знају да у тим извештајима пише да сте купили зграду за потребе Водовода у вредности 55 милиона динара непосредном погодбом без спроведеног поступка јавног надметања? Да ли знају да сте издали у закуп парцелу на зеленој пијаци тако домаћински да је општина морала да надокнади штету власнику од преко 6.5 милиона динара? Да ли знају да нисте законито спроводили поступке јавне набавке приликом изградње пута Рудине-Рожанство или када је купована опрема за гондолу?

Када човек погледа те извештаје, уместо питања које ви често постављате :“Ко вас прогања“, мора да постави питање: „Ко вас штити господине Стаматовићу“?

Ова истина коју износим није израз жеље да се ситнополитички прегоним са вама и тиме дозволим да ме увучете у политичко блато Ваших свакодневних оглашавања на друштвеним мрежама. Ниједан градоначелник Ужица то себи не сме дозволити.

Ово је порука оним многобројним заплашеним Златиборцима, који све више и више страхују да им председник Стаматовић својим личним ратом са свима наноси све већу штету , да ће увек имати градоначелника Ужица уз себе.

 

Ово је порука житељима ужичких села које често посећујете да не верују лажном горском цару у бајке које им испреда. И на крају сигуран сам да није потребно да наглашавам свим грађанима Златиборског округа, ма шта ви говорили о томе, да су СНС и председник Александар Вучић најснажнији ослонац за Западну Србију и ужички крај. Да су Александар Вучић и функционери СНСа били и да ће бити творци истинског развоја Златиборског округа. Доказ за то је 58 % подршке председнику Александру Вучићу из нашег краја.

Нисам сигуран да сте Ви баш најпозванија особа која има право да некога назива прелетачем. Ако сте заборавили Ваша колекција партијских књижица је импозантна. Клели сте се у СПО и Вука, затим у ДСС и Коштуницу, па сте нас уверавали да је СНП коју сте основали у Кривој Реци једина српска домаћинска странка и на крају, како чујемо, покушавате да направите Здраву Србију. Мало шта ту има здраво, господине Стаматовићу.

За људе који се баве политиком, господине Стаматовићу, лековито је да се умију више пута хладном златиборском водом, и хладне главе размисле ко су и шта су били пре него што су постали председници и да се сете да брзо дође време када то више неће бити.

Као Ужичанин Златиборцу желим вам здравље, срећу и повратак у реалност из сна о највећем српском домаћину", стоји у отвореном писму градоначелника Ужица.

Градоначелник Ужица

  Тихомир Петковић

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.935 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)